Rusland omstøder dom mod Tor-projektet: »Fantastiske nyheder for digitale rettigheder«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Rusland omstøder dom mod Tor-projektet: »Fantastiske nyheder for digitale rettigheder«
Illustration: Tor Project.
Tor-browseren blev blokeret i Rusland for at facilitere ulovligt indhold, og nu omstøder en russisk appeldomstol en afgørelse, der førte til blokeringen af Tor-projektets hjemmeside, som står bag selve browseren.
24. maj kl. 09:40
errorÆldre end 30 dage

En russisk appeldomstol omstøder en dom, der førte til den russiske stats blokering af Tor-projektets hjemmeside. Tor-projektet står bag Tor-browseren, der giver sine brugere mulighed for at browse internettet anonymt via såkaldt 'onion routing'. Afgørelsen sker som et led i, at der 26. maj skal finde et nyt retsmøde sted om blokeringen.

Det skriver Vice.

Læs også: Techkommission: Det offentliges anvendelse af algoritmer skal reguleres

»Med sagsbehandlingen til en ny retssag annulleres afgørelsen (hovedkravet) delvist,« skriver en lokal ret i den russiske by Saratov ifølge Vice.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den russiske myndighed Roskomnadzor, der står for supervisionen af kommunikation, information og massemedier i Rusland, beskyldte i december sidste år Tor-projektet for at facilitere ulovligt indhold, hvilket førte til blokeringen af Tor-browseren.

Læs også: KL lancerer ny digitaliseringspolitik: Dataetisk Råd peger på ældre, der »føler sig kørt over«

»Beslutningen om at omstøde blokeringen mod vores hjemmeside er fantastiske nyheder for digitale rettigheder og friheden til at bruge Tor i Rusland. Dette vigtige resultat ville ikke være muligt uden Roskomsvobodas pro bono-støtte, men kampen er ikke slut,” siger Tor-projektet til Vice med henvisning til den russiske NGO Roskomsvoboda, der kæmper for borgeres digitale rettigheder.

Det er uvist, hvilken betydning retssagen får for russiske brugeres mulighed for at anvende selve Tor-browseren, men »flere mennesker kan muligvis få adgang til oplysninger og ressourcer om, hvordan man forbliver anonym online.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. maj kl. 16:10

Hvor længe var Adam i Paradis?

Hvor lang tid inden appellen bliver omstødt? jeg holder med sindsro vejret indtil det sker.

1
24. maj kl. 11:32

Forstår ikke lige det store problem? - Eller har jeg misforstået noget?

Tor hjemmesiden bliver blokeret, men det bloker jo ikke for selv brugen af tor browseren

Tor browseren kan jo downloades fra rigtig mange server.