Rusland lejede botnets til politisk DoS-angreb

1. juni 2007 kl. 12:13
Et britisk ekspertpanel mener at have fundet beviser for, at Rusland står bag de massive netværksangreb i maj mod Estland.
Artiklen er ældre end 30 dage

Da myndighederne i Estland fjernede et mindesmærke for sovjetiske soldater fra Anden Verdenskrig, udløste det en cyberkrig af hidtil usete proportioner, som i løbet af maj har sat blandt andet flere offentlige hjemmesider under pres.

Nu mener en britisk ekspertorganisation at have fundet beviser for, at Rusland ikke alene står bag angrebene, men ligefrem lejede sig ind på botnets for at forstærke deres angreb. Det skriver Vnunet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med tilføjelsen af den lejede kapacitet på internationale kriminelles botnet, nåede antallet af pc'er, der blev brugt i angrebet op på over én million, vurderer Assymetric Threats Contingency Alliance, ACTA.

»Den 10. maj udløb angribernes lejeperiode på maskinerne angiveligt, og det første til et drastisk fald i angrebene,« skriver ACTA i dets analyse ifølge Vnunet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger