VPN'er, der ikke respekterer censurlister, er fra i dag forbudt i Rusland

Det skal være slut med at omgå regeringens liste over forbudte websites i Rusland.

Brugen af VPN-forbindelser til at omgå internetcensur i Rusland er med ny lovgivning blevet forbudt. Det oplyser The Register.

Lovgivningen kræver blandt andet, at internetudbydere i Rusland blokerer for hjemmesider, der tilbyder VPN og lignende proxy-tjenester. Tjenesterne bliver ifølge The Register anvendt af millioner af russere til at omgå statscensur af internettet.

Læs også: Ruslands parlament vil forbyde brug af VPN

Loven blev underskrevet af den russiske præsident, Vladimir Putin, den 29. juli og skulle træde i kraft i dag, onsdag. Begrundelsen for, hvorfor lovgivningen er nødvendig, skulle være at begrænse online-ekstremisme.

The Register oplyser, at loven dog først og fremmest vil gøre det langt vanskeligere for almindelige russere at få adgang til de hjemmesider, som russiske internetudbydere i forvejen er instrueret til at blokere for. Ifølge en blog fra VPN-selskabet Private Internetaccess vil russiske myndigheder bede VPN-tjenester om at implementere landets blacklist over forbudte hjemmesider - noget, som VPN-udbydere i langt de fleste tilfælde ønsker at undgå.

På listen over forbudte sider findes blandt andet Wikipedia, som er blokeret med den officielle begrundelse, at online-leksikonet indeholder informationer om at indtage narko.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere