Rusland blokerer for e-mailudbyderen Protonmail

Illustration: diy13/Bigstock
Protonmail, som udbyder krypterede e-mailkonti, bliver nu blokeret af russiske internetudbydere på ordre fra efterretningstjenesten FSB

Brugere af russiske mailservices, kan ikke længere sende e-mails til den krypterede mailservice Protonmail. Internetudbyderne har nemlig fået ordre fra efterretningstjenesten FSB, tidligere KGB, om at blokere for adgang til Protonmail.

Det skriver Techcrunch.

Blokeringen går på Protonmails mailservere, men ikke på de servere, som leverer Protonmails hjemmeside. Det betyder, at Protonmails brugere stadig kan komme ind i deres mailbox, men brugere af andre russiske e-mailudbydere ikke kan sende e-mails til Protonmail-indbokse.

Blokeringen omfatter også andre e-mailudbydere og en række Tor-nodes, som bruges af anonymiseringssystemet til at skjule brugeres gøren på internettet. Den er et led i en indsats fra den russiske regering, som ser ud til at skulle give den russiske stat mere kontrol med, hvad der foregår på internettet. Rusland planlægger en test i starten af april, hvor hele landet kobles af internettet.

Læs også: Rusland vil slå internettet fra i planlagt test

Et sort hul for internettrafik

Blokering opnås ifølge Techcrunch ved hjælp at teknikken BGP blackholing, hvor routere sættes op, så de smider trafik til bestemte sider væk, i stedet for at sende det til den rigtige destination.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere