Rusland blokerer for e-mailudbyderen Protonmail

12. marts 2019 kl. 12:044
Rusland blokerer for e-mailudbyderen Protonmail
Illustration: diy13/Bigstock.
Protonmail, som udbyder krypterede e-mailkonti, bliver nu blokeret af russiske internetudbydere på ordre fra efterretningstjenesten FSB
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Brugere af russiske mailservices, kan ikke længere sende e-mails til den krypterede mailservice Protonmail. Internetudbyderne har nemlig fået ordre fra efterretningstjenesten FSB, tidligere KGB, om at blokere for adgang til Protonmail.

Det skriver Techcrunch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blokeringen går på Protonmails mailservere, men ikke på de servere, som leverer Protonmails hjemmeside. Det betyder, at Protonmails brugere stadig kan komme ind i deres mailbox, men brugere af andre russiske e-mailudbydere ikke kan sende e-mails til Protonmail-indbokse.

Blokeringen omfatter også andre e-mailudbydere og en række Tor-nodes, som bruges af anonymiseringssystemet til at skjule brugeres gøren på internettet. Den er et led i en indsats fra den russiske regering, som ser ud til at skulle give den russiske stat mere kontrol med, hvad der foregår på internettet. Rusland planlægger en test i starten af april, hvor hele landet kobles af internettet.

Et sort hul for internettrafik

Blokering opnås ifølge Techcrunch ved hjælp at teknikken BGP blackholing, hvor routere sættes op, så de smider trafik til bestemte sider væk, i stedet for at sende det til den rigtige destination.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. marts 2019 kl. 13:20

Det må siges at være den bedste reklame for firmaet.

3
12. marts 2019 kl. 16:40

Er fidusen ikke, at man nu ikke længere kan sende en mail til en konto på Protonmail, hvis man sender fra Rusland? Man kan godt læse, hvad der måtte komme ind.

Det er ingen fidus... men moder Rusland lytter så jeg vil ikke uddybe.

2
12. marts 2019 kl. 15:55

Er fidusen ikke, at man nu ikke længere kan sende en mail til en konto på Protonmail, hvis man sender fra Rusland? Man kan godt læse, hvad der måtte komme ind.

1
12. marts 2019 kl. 15:40

Protonmail har webmail så lukning af SMTP mod protonmail hjælper kun i meget begrænset omfang.