Rusland benægter G-20 spionage med gratis mobilopladere

14 kommentarer.  Hop til debatten
Rusland er under skarp kritik for angiveligt at have spredt malware under et storpolitisk møde via gaver til de delegerede. Eksperter undersøger nu sagen, som Rusland afviser.
4. november 2013 kl. 10:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rusland er under anklage for at have udleveret malware-inficeret hardware til delegerede fra 19 lande. Det skriver LA Times.

Under septembers G-20 møde udleverede værtsnationen gaver i form af USB-sticks og mobilopladere. Ifølge det italienske medie La Stampa, der var først ude med historien, var det EU-rådets formand, Herman Van Rompuy, der først blev mistænksom over for de russiske gaver.

Formanden sendte dem til teknisk analyse, og de første resultater fik ham til at informere G-20 lederne om, at de udleverede USB-drev og opladere var 'egnede til hemmelig overvågning af computer-data og mobiltelefoni'.

Rusland afviser kategorisk beskyldningerne, og Dimitri Peskov, der er talsmand for Kreml, afskriver det som et forsøg på at dæmpe opmærksomheden på den amerikanske overvågning af verdensledere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Dette er ikke andet end et forsøg på at lede opmærksomheden fra de problemer, der dominerer agendaen mellem USA og EU, og over på problemer, der ikke eksisterer,« udtaler Dimitri Peskov.

Eksperter er nu i gang med at foretage yderligere undersøgelser for at afgøre, om der er hold i anklagerne.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
4. november 2013 kl. 15:43

... at linke til en teknisk gennemgang af hvorledes det skulle være sket. Jeg er ikke i tvivl om at Putin (og Obama) gør den slags, men har intet set set andet end beskyldningen, helt uden dokumentation. Det er dog billeder af dimserne, og opladeren er ikke et blot et kabel, men en klods med huller til flere slags USB-stik.

6
4. november 2013 kl. 15:11

and recharging cables programmed to spy on their communications

En ledning med indbygget software og spion udstyr? Sådan en ledning vil jeg også ha.

8
4. november 2013 kl. 15:47

nu står der oplader og ikke ledning, så det kunne sagtens være en chips i opladeren som tapper mobilen for information og sende det videre via. wifi ik'

11
4. november 2013 kl. 16:04

Nu citerer jeg også den udenlandske artikel som omtales. Her står cable, ganske som jeg har copy-pasted, ik?!

14
5. november 2013 kl. 23:37

Nu citerer jeg også den udenlandske artikel som omtales. Her står cable, ganske som jeg har copy-pasted, ik?!

Hvorfor er det lige, at du finder ordet "kabel" så vigtigt? Mener du ikke, at der er plads til at indbygge den nødvendige elektronik i et kabel?

Logitech har i mange år solgt trådløse mus, hvor modtageren er en lille USB-dims, der kun rager 3-4 mm ud af computeren. Dvs. at den fylder langt mindre end det USB-stik, der sidder på et USB-ladekabel. Hvorfor er det så så utænkeligt, at USB-stikket på et USB-ladekabel kan indeholde skjult elektronik?

4
4. november 2013 kl. 13:28

Da..da..Sovjet ! Njet..njet..USA !!!

2
4. november 2013 kl. 11:03

Men et eller andet sted vil jeg hellere overvåges af Russerne end af amerikanerne. Kan jeg evt. skrive kontrakt med dem om at de så samtidigt holder "verdenspolitiet" ude af mine systemer, til gengæld for fuldstændig overvågning af mit liv?

</sort humor>

Desværre ser jeg ikke ret mange andre mulighede for et ungt menneske på 18 år. Nej, jeg kan ikke forlade Facebook når min skole publicerer materialle der, og nej jeg kan ikke sparke Microsoft permanent ud når skolen forlanger Microsoft Office i undervisningen, samt deres ordbogs software ikke kan køre på andet end Windows og Mac.

Så det er total overvågning af individet, uanset hvad...

13
4. november 2013 kl. 22:31

Kald det personlig smag</p>
<p>Desværre ser jeg ikke ret mange andre mulighede for et ungt menneske på 18 år. Nej, jeg kan ikke forlade Facebook når min skole publicerer materialle der, og nej jeg kan ikke sparke Microsoft permanent ud når skolen forlanger Microsoft Office i undervisningen, samt deres ordbogs software ikke kan køre på andet end Windows og Mac.</p>
<p>Så det er total overvågning af individet, uanset hvad...

Naturligvis kan du undgå Facebook hvis du vil. Det kan ikke passe at samme information ikke er tilgængelig på skolens intranet eller fysiske opslagstavle. Naturligvis kan du sparke Microsoft ud, for det kan ikke være lovligt at kræve MS Office. OpenOffice, LibreOffice... kan også gemme i MS Office kompatible formater. Er opsætning vigtig så inkluder også en PDF når opgaver afleveres. Kan deres ordbogs software ikke køre på andet og heller ikke bringes til at virke med Wine. Så må de jo stille pc'er til rådighed på skolen til fri afbenyttelse. Ellers så find et andet ordbogsprogram og brug i stedet på det operativsystem du ønsker at anvende.

5
4. november 2013 kl. 15:04

Det kan være vi så bare skal til at hjælpe dem lidt? - når vi laver et dokument, så husk at få det gennem google translate til engelsk OG russisk, og læg dem sammen med dit DK-dokument. så er det meget lettere for dem at hitte ud af. Til gengæld kunne jeg forestille mig russerne var til at handle med hvis man ikke har nogen backup og man lige står og mangler sit dokument. :-) - Modsat receptionisterne hos NSA som ikke aner noget som helst.

Noget andet er - USB-nøgle "egnet" til hemmelig overvågning???? - øh ja - en hvilken som helst lagringsenhed er "egnet" til hemmelig overvågning - men han er sikkert blevet fortørnet over det ikke var russisk caviar og vodka der var i de goodybags!

9
4. november 2013 kl. 15:48

det vil sku da også blive fortørnet over, ingen kaviar og vodka øv øv

1
4. november 2013 kl. 10:24

... who needs enemies?