Rusland arresterer grundlægger af cybersecurity-virksomhed for forræderi: Har angiveligt samarbejdet med USA

Illustration: Pressefoto/Group-IB
Efter at have været anklaget for at have givet oplysninger om russiske hackere til USA, arresterer Rusland grundlæggeren af Group-IB, Ilya Sachkov, for forræderi.

Rusland arresterer grundlæggeren af Group-IB, Ilya Sachkov, for forræderi. Hans arrestation kan være forbundet med, at han tidligere er blevet anklaget for at have givet oplysninger om russiske hackere til USA, som avisen Kommersant tidligere har skrevet.

Det skriver Bloomberg.

Group-IB bedyrer hans uskyld, og cybersecurity-virksomheden meddeler, at den fortsætter driften som normalt. Group-IB tjener halvdelen af sine indtægter i udlandet og har igennem et stykke tid forsøgt at kommercialisere dets produkter uden for Rusland.

Den russiske præsident Vladimir Putins talsmand Dmitry Peskov udtaler, at arrestationen ikke har noget at gøre med forretnings- og investeringsklimaet i landet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Povl H. Pedersen

Selvfølgelig er det forræderi når man oplyser udlandet om hemmelige statsstøttede kriminelle organisationer. Det ville det være i de fleste lande.

Det er vel Top Secret / Eyes only informationer - og selvom de måske er fundet via åbne kilder, så ophæver det ikke klassificeringen.

Han er ikke den eneste der er kommet i fælden for at komme med afsløringer om Putins venner.

  • 7
  • 0
#3 Michael Cederberg

Det synes som en 100% indrømmelse af at det er statshackere der er tale om. Og når det ikke er klart for et russisk firma at det er statshackere der er tale om, så er det en klar indikation af det mange i branchen siger: at grænsen mellem private og statshackere i Rusland er meget flydende og at alle i praksis arbejder for Putin. Også selvom de ikke selv ved det endnu.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere