Rusland anklager Facebook og Twitter for overtrædelse af datalove

Illustration: Big Stock
Rusland kræver, at data på den russiske befolkning skal opbevares i landet. Landets myndigheder langer nu ud efter Twitter og Facebook, fordi de ikke har planer om at opsætte servere i Rusland.

Facebook og Twitter anklages af russiske myndigheder for ikke at leve op til landets datalovgivning, fordi virksomhedernes data på russiske borgere ikke lagres i Rusland.

Det skriver Ars Technica.

I flere år har Rusland presset på for at virksomheder bag sociale medier skal opbevare data i Rusland, og nu skrues der op for presset.

Den russiske tjeneste for tilsyn med kommunikation, informationsteknologi og massemedier - også kaldet Roskomnadzor - har kontaktet sociale medier med meldingen om, at de skal oprette servere i Rusland specifikt til lagring af data på russiske borgere.

Ifølge Wall Street Journal har Roskomnadzor meddelt, at de sociale medier ikke har offentliggjort nogle specifikke planer eller gyldige undskyldninger for at leve op til de russiske krav om, at alle servere, der bruges til at lagre data på den russsiske befolkning, skal være placeret i Rusland.

Roskomandzor har oplyst, at der er blevet sendt breve til Facebook og Twitter den 17. december 2018, hvor man gav virksomhederne 30 dage til at komme med en forklaring. Nu, hvor de 30 dage er gået, har myndigheden oplyst, at man begynder på et sagsforløb mod begge virksomheder.

Den russiske lov om datalagring trådte i kraft i 2015, og overtrædelser er ifølge Reuters blevet straffet med bøder på »få tusind dollars« eller ved at blokere adgangen til tjenesten. Rusland har i 2017 og 2018 prøvet at blokere Facebook på grund af de manglende servere i Rusland

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere