Rusland afviser hackerangreb mod dansk forsvar

24. april 2017 kl. 14:505
En talsperson for den russiske regering afviser, at Rusland skulle stå bag hackerangreb mod danske militærfolks email-konti.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En talsperson for den russiske regering har ifølge nyhedsbureauet Reuters afvist at Rusland skulle stå bag hackerangreb mod det danske forsvar.

»Rusland som stat udfører ikke hackerangreb,« sagde en talsperson for den russiske regering Dmitry Peskov mandag under et konferenceopkald med journalister, oplyser Reuters.

I går kunne Berlingske fortælle, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) var rystet over angrebene, som ifølge ministeren er styret af den russiske stat. I interviewet med Berlingske fortæller Claus Hjort Frederiksen gav dog også udtryk for, at han ikke har nogen forventninger om, at Rusland vil indrømme at stå bag angrebene.

Center for Cybersikkerhed har netop udgivet en rapport om hackerangrebene mod blandt andet Forsvaret.

APT28 mistænkes for at være under russisk statsstøtte

Selve rapporten nævner ikke Rusland, men kalder det 'meget sandsynligt', at hackergruppen APT28 står bag en af angrebsbølgerne. Derudover kalder Center for Cybersikkerhed det 'sandsynligt', at APT28 også står bag de øvrige angreb, der er beskrevet i rapporten. Flere mener APT28 er støttet af den russiske stat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapporten fra Center for Cybersikkerhed henviser i den forbindelse blandt andet til en skrivelse fra firmaet Fireeye med titlen 'APT28: At the Center of the Storm.'

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
25. april 2017 kl. 12:07

Stater har i mange hundrede år spioneret mod hinanden, både venner og fjender, der er intet nyt her. Hvis forsvaret har detaljerede beviser på at det var russerne får vi dem ikke at se før de bliver deklassificerede og det kan tage lang tid her i landet. Og selvfølgelig siger russerne at det ikke var dem, på samme måde som de ikke havde soldater på Krim og ikke har det i Ukraine. Ingen stater rykker ud med detaljer om deres metoder frivilligt, hverken de offensive eller de defensive.

Som Lord Palmerston sagde, lande har ikke venner, lande har interesser.

3
24. april 2017 kl. 23:12

To udsagn: A: Trump udtaler at Assad står bag giftgasangreb mod civile. B: Hjort udtaler at Putin står bag hackerangreb mod Danmark.

Det giver 2² mulige løsninger: A & B er sande. A & B er falske. A er sand og B er falsk. A er falsk og B er sand.

Hvor troværdige er efterretninger? Gæt selv med.

1
24. april 2017 kl. 14:59

Hvis det er nivauet for Russiske statssponserede hackere, kan I sove roligt om natten. Men tror sku at CFCS undervudere modstanderne og deres evner.