Rumænsk politi optrævler udbredt ransomware-ring

Rumænsk politi har fundet en server i Bukarest, der har været et af hjemstederne for den udbredte ransom-ware trojaner kendt som ICEPOL. Analyser af serverens logfiler viser, at trojaneren er installeret 267.786 gange - 1815 af dem i Danmark.

Et stykke ondsindet kode, der i øjeblikket tager internetbrugere over hele verden som gidsler, er måske på vej til at blive fjernet ved roden. Rumænsk politi har i samarbejde med internet-sikkerhedsfirmaet Bitdefender fundet en server lokaliseret i den rumænske hovedstad Bukarest.

Malwaren er kendt som ICEPOL trojaneren, der kategoriseres som ‘ransomware’, der låser skrivebordet på din pc og kræver løsepenge for at låse den op igen. Programmet præsenterer brugeren for beskyldninger om ulovligt pirateri eller ‘porno-relateret aktivitet' og kræver penge, for fritagelse for straf under foregivelse af at være fra ‘politiet’.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Bitdefender har ICEPOL på den måde haft held til at kradse 158.376 ‘monetære enheder’ ind (formodentlig amerikanske dollar, red.). Et diagram i pressemeddelelsen viser fordelingen af installationer og her går Danmark ikke ram forbi med 1815 installationer ud af en verdensomspændende total på 267.786.

Efterforskere formoder, at serveren i Rumænien er en del af større netværk, som kan være placeret over hele verden, der distribuerer trojaneren via et såkaldt botnet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere