Rumænsk politi optrævler udbredt ransomware-ring

29. januar 2014 kl. 14:36
Rumænsk politi har fundet en server i Bukarest, der har været et af hjemstederne for den udbredte ransom-ware trojaner kendt som ICEPOL. Analyser af serverens logfiler viser, at trojaneren er installeret 267.786 gange - 1815 af dem i Danmark.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et stykke ondsindet kode, der i øjeblikket tager internetbrugere over hele verden som gidsler, er måske på vej til at blive fjernet ved roden. Rumænsk politi har i samarbejde med internet-sikkerhedsfirmaet Bitdefender fundet en server lokaliseret i den rumænske hovedstad Bukarest.

Malwaren er kendt som ICEPOL trojaneren, der kategoriseres som ‘ransomware’, der låser skrivebordet på din pc og kræver løsepenge for at låse den op igen. Programmet præsenterer brugeren for beskyldninger om ulovligt pirateri eller ‘porno-relateret aktivitet' og kræver penge, for fritagelse for straf under foregivelse af at være fra ‘politiet’.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Bitdefender har ICEPOL på den måde haft held til at kradse 158.376 ‘monetære enheder’ ind (formodentlig amerikanske dollar, red.). Et diagram i pressemeddelelsen viser fordelingen af installationer og her går Danmark ikke ram forbi med 1815 installationer ud af en verdensomspændende total på 267.786.

Efterforskere formoder, at serveren i Rumænien er en del af større netværk, som kan være placeret over hele verden, der distribuerer trojaneren via et såkaldt botnet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger