Ruby til .Net tæt på målstregen

Ironruby er tæt på version 1.0. Softwarebibliotekerne er nu optimeret til bedre ydelse, og sprogmulighederne er låst fast.

Ironruby har rundet version 0.9, og målstregen for sproget er dermed i sigte.

Ironruby er en version af Ruby, som kører på Microsofts .Net-platform, helt præcist oven på den såkaldte "Dynamic Language Runtime," som er .Net til sprog med dynamiske typer.

Med version af mængden af funktioner i sproget låst fast, og kodebibliotekerne er blevet optimeret med henblik på ydelsen. Fremover vil fokus ligge på fejlrettelser. Det skriver H-online.

En nylig sammenligning af ydelsen i Ironruby 0.9, Ruby 1.8.6 og Ruby 1.9.1 på Windows viste, at Ironruby nu i hvertfald er hurtigere end Ruby 1.8.6.

Den nye udgave har også fået sig et bibliotek, som gør det muligt at tilgå COM-objekter, Windows' objektmodel, fra Ironruby. Der har også været fokus på at forbedre interoperabiliteten med .Net, blandt andet med hensyn til parametriserede typer. Det skulle også være nemmere at kalde andre dynamiske sprog på .Net-platformen fra Ironruby, så som Ironpython, der er Python til .Net.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere