Ruby til .Net sidst på året

17. marts 2008 kl. 09:071
Microsoft satser på at kunne fremvise en tidlig version af Ruby i slutningen af maj og den færdige version senere i år.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft håber på at at kunne lancere en færdig udgave af programmeringsproget Ruby inden årets slutning. Det skriver The Register.

John Lam, som leder udviklingen af Ruby til .Net, håber på at kunne præsentere en tidlig udgave af sproget på konferencen RailsConf, som afholdes i USA i slutningen af maj.

Ruby er et såkaldt dynamisk sprog med bløde typer. Sproget har især vundet udredelse på grund af webudvilklingsmiljøet Ruby on Rails, udviklet af danske David Heinemeier Hansson.

Det er endnu ikke muligt for Microsofts udviklingshold at afvikle rigtige Ruby-programmer på firmaets .Net-platform. Det skyldes blandt andet, at udviklingen af Rubys standardbiblioteker endnu ikke er færdig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover mangler der tre sprog-funktioner, herunder muligheden for at fortolke Ruby-kode i en streng med eval-funktionen. Det vil tage en måned at implementere denne funktion alene, anslår John Lam.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger