Rost Snowden-dokumentar vinder Oscar

2 kommentarer.  Hop til debatten
Rost Snowden-dokumentar vinder Oscar
Illustration: Wikipedia.
Laura Poitras film om Edward Snowden vandt natten til mandag en Oscar for bedste dokumentar. Udover instruktøren selv var Glenn Greenwald tilstede for at modtage prisen.
23. februar 2015 kl. 09:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Interessen for whistlebloweren Edward Snowden og hans talrige afsløringer af NSA og andre efterretningstjenesters massive overvågningsprogrammer har nu fundet vej til toppen af den amerikanske filmbranche.

Citizenfour vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm ved søndagens prisuddeling, og Laura Poitras modtog prisen sammen med den amerikanske journalist Glenn Greenwald, der har været instrumental i formidlingen af Snowdens mange interne NSA-dokumenter.

»Edward Snowdens afsløringer viser ikke kun en trussel mod vores privatliv, men en trussel mod selve demokratiet. Når de beslutninger, der kontrollerer vores liv, tages i hemmelighed, mister vi kontrollen og muligheden for at tage vare på os selv. Jeg deler denne pris med Glenn Greenwald og de mange andre journalister, der løber en risiko ved at eksponere sandheden,« sagde instruktøren ifølge The Guardian.

Også Snowdens kæreste Lindsay Mills.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Citizenfour, der dokumenterer Snowdens første kontakt med Glenn Greenwald og deres tanker om formidlingen af de massive læk, har vundet en stribe andre priser, der blandt andet tæller en BAFTA for bedste dokumentar.

Også Version2s egen blogger Poul Henning Kamp var begejstret for filmen og skrev i sin anmeldelse:

»Det er en film alle bør se, om ikke andet for på den måde at tippe respektfuldt med hatten til en heltemodig mand og hans to trofaste hjælpere.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. februar 2015 kl. 09:31

Jo mere vi lukke vores samfund ned, jo mere vinder terroristerne. Vi har brug for et åbent samfund, hvor vi kan stole på vores medmennesker - og jeg vil håbe at politikerne indser det, inden det er for sent og 1984-samfundet er en realitet.

2
23. februar 2015 kl. 16:25

1984-samfundet er en realitet.

1984 er over 30 år side, og vi forlængst kommet over det punkt som Orwells kunne forudsige.

Vi skal ikke føre samtaler foran fjernsynet. Nej vi har være især en smart dims som vi frivillig slæber med, som overvåger os.