Roskilde Festival elsker Microsoft: ”Skalerer helt vildt”

It-chefen på Roskilde Festival er oven på sidste uges strabadser glad for en Microsoft-donation af en komplet mail-løsning, der kan vokse med en faktor 1000 på få uger

Lige nu er Roskilde Festival på vej ned i gear. Efter at have været Danmarks femtestørste by i godt en uge, er festivalpladsen i fuld gang med at blive ryddet og rengjort.

Lidt det samme kan man sige om festivallens it-setup. Det meste af året er der ikke det store behov, men på ganske få uger eksploderer antallet af medarbejdere fra fra 25 til 25.000 – og det samme gør behovet for eksempelvis e-mailbokse. For derefter at svinde ind igen på lige så kort tid.

»Vi vokser reelt med en faktor 1.000 på ganske få uger. De fleste kan nok forestille sig, hvor bøvlet det for eksempel er at banke et mailsystem op, når en organisation vokser så eksplosivt,« udtaler Roskilde Festivals it-chef Thomas Keller.

Ifølge ham har festivalen gang på gang løbet panden mod en mur, når antallet af mailadresser overskred de indkøbte licenser, eller når postserveren gispede efter vejret.
Det har en donation fra Microsoft nu lavet om på. Ud over en fiks og færdig Exchange-løsning har festivalen fået 250 Office 2010- og Windows 7-licenser til blandt andet at dække administration, pressetelt og områdekontorer.

»Microsoft donerede professionelle løsninger til os, og i dag kan vi skalere helt vildt. For eksempel kan vi uden videre gå fra 50-100 postkasser til de fast tilknyttede i lavsæsonen til 1.200 postkasser, når vi kører for fuld damp. Nu er vores muligheder nærmest uanede. Det er vi virkelig, virkelig glade for,« udtaler Thomas Keller i det af Microsoft udsendte materiale.

Endelig har Roskilde Festival også fået doneret en Sharepoint-portal med en fuldt integreret Lync Unified Communications-løsning. Denne del bliver dog først klar til næste års festival:

»I dag er vi nødt til vogte vores mobilnumre som den hellige gral. Ellers vil nøglemedarbejdere på festivalen ganske enkelt blive kimet ned året rundt. Men Lync giver os en hel masse muligheder. For eksempel kan vi tage fastnetnummeret med ud i marken; det er virkelig smart,« udtaler Thomas Keller.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Peters

Normalt har jeg ikke det helt store til overs for MS men jeg må konstatere at i dette tilfælde har MS oppet sig og det er dejligt at læse, så ud over at ønske Roskilde Festival tillykke, synes jeg MS skal have tak for deres donation.

Det er det helt rigtige at gøre,for en virksomhed hvis ry og rygte ellers er lidt blakket.

 • 3
 • 1
Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Palle,

Det er da vist set før og kan vel næppe betegnes som "skalerer helt vildt"

Jeg læser det som at donationen af licenser giver dem mulighed for procesmæssigt at skalere mere "agilt" end tidligere, hvor der skulle erhverves licenser etc, når de nåede 250 brugere, 500 brugere etc. Donationen har dermed gjort det muligt at administrere deres system mere hurtigt/optimalt end før.

Altså: "skalering" er ikke relateret til afviklingen af software men til processerne bagved.

 • 4
 • 1
Anders Johansen

Der står jo ikke at de har 1.2 mio mailkonti på Exchange. Men at de nu har 7.700 på Exchange 2007 og vil tilføje 3.000 mere.

Så det jeg kan få ud af den, er at de har 10.700 mailkonti på Exchange.

Men artiklen starter dog med at sige de er 1.2 mio og at de bruger Exchange 2003, men ikke at det er mailkonti.

De beskriver blot processen som den så ud på daværende tidspunkt... At de inden udgangen af 2007 havde 10.000 brugere kørende på den nye platform...

De skriver dog ikke det faktiske antal, men de beskriver blandt andet hvordan almindelige soldater anvender Outlook Web Access til at kommunikere med dem derhjemme så mon ikke vi kan formode at størstedelen af brugerne er på (da fodtusserne nok udgør størstedelen af styrken)...

 • 0
 • 1
Lars Lundin

Normalt har jeg ikke det helt store til overs for MS men jeg må konstatere at i dette tilfælde har MS oppet sig

Hov, det lyder som om Microsoft kan opfattes som havende en moral.

Det er slet ikke tilfældet. De er af deres aktionærer forpligtet til at tjene penge, og det er på den baggrund deres handlinger skal forstås.

De penge de bruger på at få positiv omtale via Roskildefestivalen, er en dråbe i havet sammenlignet med det de f.eks. tjener ved at presse penge af producenter af Android-produkter.

Microsoft har en dygtig marketingsafdeling og tjener penge vha. deres advokater. Der er kort sagt intet nyt under solen.

 • 5
 • 2
Søren Holm

Det er da ikke løsningen, men antallet af licenser der skalerer. Jeg synes det er en lidt en pushermetode. Om 2 år skal Roskilde Festival måske betale for licenser osv.

 • 3
 • 0
Michael Peters

Ja Lars - det er jeg godt klar over. Der gives ikke ved døren når det gælder MS, men jeg tror de måske er ved at indse, at folket - altså os der sidder i virksomhederne og bestemme hvad virksomheden skal bruge af software - tager beslutninger, der kan gå dem imod. Det får naturligvis MS til at "give away for goodwill". Det er derhen vi skal. Jo mere vi der tager økonomiske beslutninger presser dem, jo mere må de give væk for at skabe den goodwill der skal til for at overleve.

Vi har her i virksomheden, som provokation til de årlige Office licenser, valgt på 50% af maskinerne, ikke at forny licenser, men er gået over til Office Libre, med de fejl der nu er, men det er de unges maskiner, og de er helt lige glade med MS.Det har fået flere til at bruge OL hjemme. Den tendens kan ingen stoppe - heller ikke MS advokater - tværtimod.

Jeg blev forleden beskyldt i dette fora, for at være sortseer, men jeg er mere frontkæmper for, at store IT virksomheder skal lære, at de på sigt ikke skal være så højrøv....

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere