Roskilde Festival-servere lagt ned af teltplads-booking

Roskilde Festival har i år åbnet mulighed for at booke en teltplads, men presset fra festivalgæsterne var mere, end serverne kunne klare, da bookingen åbnede mandag morgen.

Normalt åbner campingområdet til Roskilde Festival, når gæsterne bliver tilstrækkeligt utålmodige og vælter hegnet. I år havde utålmodigheden den stik modsatte effekt i cyberspace.

Serverne til festivalens hjemmeside blev nemlig overmandet af de mange festivalgæster, som mandag morgen forsøgte at forudbestille en teltplads. Det skriver Politiken.

Roskilde Festival har for første gang givet gæsterne mulighed for på forhånd at sikre sig en plads i campingområdet ved bestilling via en hjemmeside.

Imidlertid blev belastningen større end forventet, da mange med billet til festivalen mandag morgen forsøgte at sikre sig én af de 20.000 pladser, som kunne forudbestilles.

Ifølge Roskilde Festivals Facebook-side oplyser flere gæster, at de har forsøgt at komme igennem til hjemmesiden hele mandag formiddag. Først efter frokost er systemet angiveligt blevet i stand til at håndtere presset.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

... har aldrig fungeret på Internettet. Det ses utallige gange ved billetsalg, vedligeholdelsestilskudspuljer, osv. Der er altid bøvl, der primært skyldes manglende kapacitet. Ved billetsalg ser man iøvrigt tit, at billethajer bruger automatiserede scripts eller endda botnets til at komme før almindelige brugere.

Det er bedre at have et længere vindue for bestilling, ansøgning, osv., og så efterfølgende trække lod.

  • 0
  • 0
#3 Deleted User

"- fordi, det kan jo ikke udnyttes af billethajer :)"

Det kan nemt løses - samme metode som DSBs e-billetter: Der skal opgives ID-nummer ved betillingen, og samme ID skal fremvises ved brug af billetten. (I øvrigt sjovt at togføreren omhyggeligt stempler min udprintede billet - så kan den nemlig ikke bruges igen!)

Vil man give folk mulighed for at komme af med deres billetter skal de bare ind i puljen igen.

  • 0
  • 0
#4 Baldur Norddahl

(I øvrigt sjovt at togføreren omhyggeligt stempler min udprintede billet - så kan den nemlig ikke bruges igen!)

Det er så du kan dokumentere rejsen i tilfælde af at du skal klage. Du kan få en del af pengene igen hvis toget er mere end 30 minutter forsinket, men kun hvis du sender en kopi af din print-selv billet med stempel ind til DSB.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere