Ros og tips til Microsoft fra Ubuntu-chef: »Open source er great«

20. november 2018 kl. 13:10
Der er ros fra Ubuntu-direktør Mark Shuttleworth til Microsoft for Windows-virksomhedens engagement i forhold til Linux.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows-producenten Microsoft får ros fra Mark Shuttleworth. Han er administrerende direktør for Canonical, der står bag det Linux-baserede styresystem Ubuntu. Det er udbredt på servere, men anvendes også på desktop.

De rosende ord falder i et interview med det britiske teknologimedie The Register, der har mødt Shuttleworth på en OpenStack-konference, der fandt sted i Berlin i sidste uge.

Udover at tale om OpenStack-implementeringen i Ubuntu, IBM's overtagelse af Red Hat og Linux-leder Linus Torvalds (som også fik ros af Shuttleworth), så fortalte Canonical-direktøren til mediet, at han var imponeret over Microsofts engagement på Linux-fronten.

»Jeg nyder at arbejde med dem på Linux-fronten og på Azure-fronten,« siger Shuttleworth til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er muligt at køre Ubuntu i Microsofts Azure-cloudmiljø. Og som Version2 tidligere har beskrevet, så er der ganske glimrende undersøttelse for Ubuntu-kommandoer direkte i Windows 10.

Der er også et par tips fra Shuttleworth til Microsoft - den ene OS-producent til den anden. Dels slår Shuttleworth med ordene »open source er great« over for The Register til lyd for, at Windows 10 ville have godt af blive open source. Styresystemet har blandt andet været ramt af en del problemer i forbindelse med den såkaldte oktober-opdatering.

Derudover advarer han Microsoft mod at køre med for stor release-hastighed, da det kan give bøvl, når styresystemet skal fungere på mange forskellige hardware konfigurationer. Det skal Windows 10 jo i udgangspunktet, styresystemets udbredelse taget i betragtning.

Læs hele interviewet med Mark Shuttleworth her hos The Register.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger