Røgalarmer, termostater og cykellåse får deres eget mobilnetværk

De almindelige mobilnetværk har problemer nok med kapaciteten. Derfor vil et fransk selskab nu forsøge at give 'Internet of things' sit eget netværk i Silicon Valley.

Snart skal alle tyverialarmer, termostater og ventiler forbindes til internettet. Nu vil det franske firma Sigfox forsøge at give alle elementer i det såkaldte 'Internet of Things' sit helt eget mobilnetværk. Det skriver MIT Technology Review.

Sigfox vil bruge det samme frekvensspektrum, som bruges til trådløse telefoner, og hastigheden vil blive begrænset til blot 100 bit pr. sekund.

Det vil til gengæld betyde, at det vil kræve meget lidt strøm for de tilsluttede enheder at sende data over netværket. Samtidig vil de mange sensorer og andre enheder ikke belaste det almindelige mobilnetværk.

Sigfox har søgt om tilladelse til at bygge et forsøgsnetværk i San Francisco, som må formodes at være ét af de steder, hvor Internet of Things vil slå igennem først i kraft af sin placering ved it-området Silicon Valley, der strækker sig langs bugten syd for byen. Byen er også kendt for sine mange it-iværksættere, hvor mange lige nu arbejder med Internet of Things.

Ifølge Sigfox vil en basestation ved 915 megahertz-båndet kunne række op til fem kilometer i byområder. Firmaets teknologi har dog konkurrence fra både de almindelige mobilnetværk og fra nye standarder baseret på Wifi ifølge MIT Technology Review.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jens Jönsson

Det må være en dyr omgang i etablering af master. Tror de færreste vil betale kr. 200,- pr. måned for at deres enheder kan komme på nettet.

Med IPv6 kan de sidde på den alm. Internetforbindelse med mulighed for adgang til dem eksternt fra.

 • 0
 • 0
Michael Weber

Tror de færreste vil betale kr. 200,- pr. måned for at deres enheder kan komme på nettet.

200,- ?
Så dyrt lyder det ikke til at blive.

A SigFox base station can serve a radius of tens of kilometers in the countryside and five kilometers in urban areas. To connect to the network, a device will need a $1 or $2 wireless chip that’s compatible, and customers will pay about $1 in service charges per year per device.

Kilde: http://www.technologyreview.com/news/527376/silicon-valley-to-get-a-cell...

 • 0
 • 0
Jens Jönsson

200,- ?
Så dyrt lyder det ikke til at blive.

Det var nu heller ikke min pointe. Det jeg mente var at etablering af master må være en dyr fornøjelse. Så der skal rigtigt mange dimser til før det tjener sig ind.
Og især, hvis det kun koster $1 pr. år pr. enhed.

Ideen er slet ikke dårlig. Faktisk er det jo det helt rigtige "netværk", frekvenser og hastighed (båndbredde) at bruge til netop det formål.

 • 0
 • 0
Erik Trolle

Ideen er slet ikke dårlig. Faktisk er det jo det helt rigtige "netværk", frekvenser og hastighed (båndbredde) at bruge til netop det formål.


Som programmør er min opfattelse, at jeg ikke skal have flere netværk i min Smartphone. Eller jeg skal ud på en server ude i verden for at kontrolere og styre ting i mit hjem. Jeg mener vi har rigelig i Wifi, Bluetooth, 2,3,4G til IoT= "Internet of Things" hvis data ikke fylder ret meget. Det der fylder meget på nettet er stadigvæk streams af lyd og billed. Så jeg kan ikke se nogen grund vi skal køre på et andet netværk. Jeg kan kun se det er for at lave endnu en metode til at hive penge ud af folk.

Personligt har jeg det sådan, at ting i mit hus, skal kun ud over det offentlige netværk, hvis jeg er ude i det offentlige net. Jeg kan ikke se hvorfor jeg skal bruge min mobil telefon på en server ude i verden, for at se hvordan min røgalarm m.m. virker, når jeg er hjemme. Det er sikkert en drøm for marketing folkene at kunne lure på mit adfærds mønster, så de kan belaste mig til at købe...

De får aldrig mig med på IoT, hvis det ikke er åben kildekode og åben hardware så man ikke er låst.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere