Robotter kan have forsøgt at påvirke debat om FN-pagt

7 kommentarer.  Hop til debatten
Robotter kan have forsøgt at påvirke debat om FN-pagt
Illustration: Bigstock.
Ukendte kræfter kan have forsøgt at sprede falske og vildledende informationer om FN's migrationspagt, lyder mistanken fra Udenrigsministeriet.
11. december 2018 kl. 08:51
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Falske robotprofiler på Facebook kan have været med til at sprede vildledende informationer, som skulle skabe modstand mod den danske tilslutning til FN's migrationspagt.

Det skriver Altinget.

Udenrigsministeriet har set »klare indikationer« på, at flere opslag er blevet spredt af automatiserede robotprofiler i forbindelse med, at den omdiskuterede pagt skulle underskrives. I en screening har ministeriet fundet mindst 16 profiler, som i mistænkelig grad ligner automatiserede robotter.

Disse profiler poster ofte 8-13 opslag indenfor samme minuttal, og de deler altid indhold fra samme kilde. En af profilerne postede 100 opslag indenfor en time. Flere af profilerne har op mod 5.000 venner på Facebook - det maksimale antal for en profil. De har ingen personlige billeder og ingen personlige informationer på deres profil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksperter, som Altinget har talt med, vurderer, at der højst sandsynligt er tale om robotter, som systematisk spreder indhold mod FN-pagten.

På Facebook har der eksempelvis været budskaber om, at aftalen åbner for masseindvandring fra Afrika. En påstand, som regeringens jurister blankt har afvist.

Forsvarets Efterretningstjeneste og Udenrigsministeriet har tidligere advaret om risikoen for, at den politiske debat i Danmark kan blive udsat for bevidst påvirkning udefra.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
11. december 2018 kl. 16:14

Ja, og når befolkningen så ifører sig gule veste

Stadig et mindre tal, alle dem som sidder hjemme og ikke går på gaden, kan jo godt være ening med regeringen.

Efter studenter uroen i frankrig i 60 erne, blev det udskrivet valg. Samme regering kom til magten.

Hvis det samme er tilfældet her, så kan man sige at gadens palament, udemokratisk og med vold overtrumfer demokratisk beslutninger.


Selv om der står 300.000 på slotpladsen og kræver en rød regering, så er der jo stadig 1 millioner Jydere som stemmer sort.

6
11. december 2018 kl. 11:28

[quote]Forsvarets Efterretningstjeneste og Udenrigsministeriet har tidligere advaret om risikoen for, at den politiske debat i Danmark kan blive udsat for bevidst påvirkning udefra.[quote]

Hvad gör FE konkret ved problemet?

Ud fra min begränsede indsigt (jeg er ikke på SoMe) så mener jeg at måske består den störste trussel i at alle partierne i Foketinget er aktive på Sociale Medier så der findes en "åbning" for "Folkets Vilje" som transmitteres direkte og ufiltreret ind til beslutningstagere (spindoktorer og politikere) og de der löbende designer politiken (spindoktorer? - det sejler jo lidt for tiden) . Hvorfor påvirke nogen som kan stemme hvert 5'te år når man i stedet kan koncentrere sig om nogle få hundrede, som virkeligt bestemmer?

PS: Jeg har altid ment at det er latterligt, upassende samt despekt for Stillingen at en minister sidder og pludrer på SoMe i arbejdstiden!

En minister burde, håber man, have tilsträkkeligt med vigtigere ting på agendaen til at SoMe kommer bagest i job-köen!?

5
11. december 2018 kl. 11:26

Det der med at gøre noget befolkningen ikke vil have og så finde på undskyldninger for hvorfor man gør noget befolkningen ikke vil have virker lidt... magtfuldkomment?

Ja, og når befolkningen så ifører sig gule veste og endeligt viser deres utilfredshed, så står ballademagerne klar med deres egne gule veste, og vupti; nu behøver man som magthaver ikke at opfinde russerindblanding, man kan blot pege og sige det er kun nogle ballademagere der bruger utilfredsheden som undskyldning.

Yay ! It's good to be the king !

K

4
11. december 2018 kl. 10:59

Det der med at gøre noget befolkningen ikke vil have og så finde på undskyldninger for hvorfor man gør noget befolkningen ikke vil have virker lidt... magtfuldkomment?

Det kan man mene. Nu skal man altid passe på med at gøre sig til talsmand for "befolkningen" som sådan. Der er i hvert fald en tilpas stor del af "befolkningen" der, til trods for at de har set den nuværende statsminister + vedhæng i aktion før, valgt at stemme på dem til at de igen sidder hvor de sidder.

3
11. december 2018 kl. 10:23

"Lars Løkke tager kritikken af FN-pagten alvorligt"

"Lars Løkke tager kritikken af FN-pagten alvorligt"

Det der med at gøre noget befolkningen ikke vil have og så finde på undskyldninger for hvorfor man gør noget befolkningen ikke vil have virker lidt... magtfuldkomment?

Når jeg kommer til magten vil jeg også skide befolkningen et stykke og så sige at de er vildledt af fake news eller at alle indsigelser kommer fra Folkets Fjender der desuden på nederdrægtig vis snyder for at se ud til at de er ti gange så mange som de er.

1
11. december 2018 kl. 09:35

Læg nogle beviser for disse påstande frem, hvis I vil tages alvorligt. Hvem er de mistænkte? Hvor kommer de fra? Motiver..? I samtlige af de debatter om emnet, jeg har set, er det ganske almindelige danskere, som diskuterer for og imod (mest det sidste).

Man kan i øvrigt med god ret mene, at det er mystisk, at underskrifter på FN-"pagter" som denne forsøges listet igennem uden synderlig demokratisk stillingtagen. Når så debatten endelig kommer, vil ingen andre end statsministeren tage afsted. Jeg er med på, at vi har repræsentativt demokrati, men vi skal snart til valg alligevel, så man kunne sagtens have oplyst befolkningen og derefter taget en afstemning. Det ønskede man ikke, og det understreger jo magthavernes mistillid til sin egen befolkning.

I stedet står man nu i en situation, hvor der smides rundt med påstande om landsforræderi, russiske robotter og den slags. Det er trist.