To rivaliserende firmaer lancerer automatisk kodeordshjælp

10. december 2014 kl. 08:47
Kodeordet får en chance til, når to firmaer sætter software til at ændre det regelmæssigt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

To firmaer her nu taget hul på at forbedre menneskets til tider utilstrækkelig evne til at forny og huske kodeord. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den franske firma Dashline har netop købt en mindre start-op, PassOmatic, der arbejder med software til at ændre kodeord, som Dashline ifølge nyhedsbureauet Reuters vil bygge ind i deres eget produkt.

Dashline tilbyder software, der regelmæssigt går ind og ændrer dine kodeord ved hjælp af et par museklik og er en kærkommen nyhed i en tid, hvor de fleste har erkendt kodeordets utilstrækkelighed, blandt andet fordi vi mennesker sjældent er lige så omhyggelige med at lave komplekse og varierede kodeord, som man kunne ønske sig.

»Nøglen til sikkerhed er at lave nogenlunde komplicerede kodeord, der varierer fra hjemmeside til hjemmeside,« siger Dashlines direktør Emmanuel Schalit til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Softwaren vil tilbyde fornyelse af kodeordet med jævne mellemrum, for eksempel hver den første i måneden eller når en ofte besøgt hjemmeside er blevet hacket for eksempel.

»Fra brugerens synspunkt fjerner vi kodeordet, mens vi bibeholder ud fra et teknisk perspektiv beholder det.«

Som modtræk har den konkurrerende virksomhed LastPass, der udvikler software til at administrere dine kodeord meldt ud, at de tilbyder deres egen kodeords-skiftefunktion.

Funktionen kan bruges, når brugeren logger ind på en af de indtil videre 75 hjemmesider, der er knyttet til funktionen, herunder Facebook, Amazon og Twitter eksempelvis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Med et klik, åbner LastPass-teknologien en hjemmeside og logger ind for dig og ændrer dit koderod umiddelbart bagefter.«

Blandt andre bud på en kodeordsservice findes også Roboform, men alle har de det til fælles, at de bruger en sikker online database til at gemme kodeordene. Adgangen til denne sker så via et master kodeord, som man antageligvis skal gøre sig ekstra umage med at huske og forny med jævne mellemrum.

Tech-interesserede husker måske magasinet Wireds feature om kodeord, efter at deres skribent Mat Honan fik slettet hele sit digitale liv på en time. Læs her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger