»Risikoen for cyberkrig er steget markant«: DSV kapper forbindelsen til Ukraine

2 kommentarer.  Hop til debatten
DSV slukker for it-systemer med kontakt til Ukraine af frygt for cyberangreb skal sprede sig til Danmark. Ekspert vurderer, at risikoen for cyberkrig er steget markant.
25. februar kl. 09:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De verserende cyberangreb i Ukraine har fået logistikvirksomheden DSV til at slukke for alle it-systemer, der har kontakt med ukrainske systemer. Frygten er, at et cyberangreb i det østeuropæiske land skal sprede sig til Danmark, som det skete for Mærsk i 2017.

Det skriver Finans.

Sådanne angreb kan ifølge Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) »medføre omfattende skadesvirkninger på danske it-systemer med store driftsmæssige og økonomiske tab til følge.«

Dengang kostede det Mærsk mellem 1,6 og 1,9 mia. kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CFCS ændrer på nuværende tidspunkt ikke på vurderingen af cybertruslen mod Danmark, men vurderer fortsat, at truslen fra destruktive cyberangreb er lav.

Til gengæld kan det russiske modsvar på de sanktioner, der rettes mod landet, få store konsekvenser får både danske myndigheder og virksomheder, vurderer Jan Kaastrup, der er teknisk direktør i cybersikkerhedsvirksomheden CSIS Security Group.

»Når sanktionerne nu begynder at ramme Rusland, så vil deres modsvar blandt andet være økonomisk kriminalitet og angreb mod vestlige mål. Det kommer til at gå ud over alle, og de er bare uhyre effektive. Risikoen for cyberkrig er steget markant,« siger han til Finans.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. marts kl. 16:33

Der burde have stået som det skete for DSV dem selv for et par år tilbage. Det er dog lidt tystys og det selskab der blev oprettet og derefter nedlagt efter at have fuldført sit et eneste formål, at købe kryptovaluta til at betale løsesum, skulle helst ikke nævnes offentligt.

Ups.