Ringkøbing-Skjern sparer 350.000 ved at skifte til OpenOffice

1. november 2010 kl. 13:475
7.150 lærere og elever i Ringkøbing-Skjern Kommune har fra i dag skiftet Microsofts kontorpakke ud med den gratis OpenOfiice. Skiftet skal årligt spare kommunen for 350.000 kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den vestjyske kommune Ringkøbing-Skjern har i dag skiftet alle 6.500 elever og 650 lærere i folkeskolen over på den gratis kontorpakke OpenOffice.org. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Skiftet vil medføre en årlig besparelse på 350.000 kroner, hvilket svarer til knap 50 kroner pr. hoved.

Skiftet er sket hen over de seneste tre til fire uger, hvor godt 2.000 computere har fået slettet de gamle programmer og installeret nye, så alle kunne være klar til i dag. Programmerne ligner ifølge kommunen dem, som elever og lærere er vant til.

»Når man skifter til OpenOffice, oplever elever og lærere det på samme måde, som når programmerne bliver opdateret til en nyere udgave. Det er lidt irriterende i begyndelsen - men værre er det altså ikke, udtaler pædagogisk it-konsulent Keld Nielsen.

Enkelte programmer ikke kan køre helt optimalt sammen med OpenOffice. Det giver lidt ekstra kommandoer for brugerne - og en ekstra udfordring til teknikerne, siger Keld Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det administrative personale på skolerne skal ikke skifte til OpenOffice i denne omgang.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. november 2010 kl. 20:46

De burde skifte til LibreOffice istedet.

2
1. november 2010 kl. 21:07

Det væsentlige er ikke den økonomiske succes, for den er ikke specielt betydelig.

Det væsentlige er at eleverne ikke bliver presset til at installere en ulovlig kopi af Microsoft Office, og dennes opdateringer.

Eleverne kan nu aflevere og udveksle filer uden at skulle bekymre sig om modtageren kan læse dem. Det er et fremskridt.

3
1. november 2010 kl. 22:31

Jeg håber så inderligt at de vil give lidt igen til de åbne kontorpakker. Hvad end det er i form af penge, eller lærernes bidrag til stave- og grammatikkontrol er underordnet. Men med den relativt store fremgang som OO kontorpakker har fået, må man virkelig håbe at der kommer lidt den anden vej, også selvom at økonomien er lidt trængt.

5
2. november 2010 kl. 09:30

Det vigtigste er, at OpenOffice.org og LibreOffice bliver udbredt og får opmærksomhed, så beslutningstagere og potentielle brugere får kendskab til frie alternativer.

Udbredelsen er med til, at der kommer flere potentielle bidragydere - også til de specifikke danske aktiviteter som oversættelse, stavekontrol med videre.

Det får også flere virksomheder til at overveje alternativerne - og dermed giver mulighed for efterspørgsel på Open Source-ydelser og -produkter.

Claus Agerskov, AgerCon