Rigsrevisionen starter fuld undersøgelse af Sundhedsplatformen

8. november 2017 kl. 10:291
Rigsrevisionen starter fuld undersøgelse af Sundhedsplatformen
Illustration: megaflopp/Bigstock.
Efter forundersøgelse beslutter Rigsrevisionen at gennemføre en fuld undersøgelse af Sundhedsplatformen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rigsrevisionen har besluttet at gennemføre en fuld undersøgelse af Sundhedsplatformen med dertilhørende regnskaber. Det har revisionen besluttet efter en forundersøgelse, der blev indledt i sommer, og som nu er afsluttet.

Det bekræfter pressechef i Rigsrevisionen Lisbeth Sørensen i en e-mail til Version 2.

Rigsrevisionen har i forundersøgelsen haft fokus på nogle af de forhold, som også flere medier, herunder Version2, har omtalt kritik af.

Vi har bl.a. omtalt, at business casen, der lå til grund for Sundhedsplatformen, blev kritiseret for at være ufuldstændig, at ledelsesinformationen til regionrådspolitikerne om risikoforholdene ved det store it-projekt var for sparsom, og at der har manglet et beredskab til de problemer, der måtte opstå i forbindelse med implementeringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det statslige organ undersøger regnskaber og projekter for at sikre, at den danske stat forvaltes effektivt og økonomisk hensigtsmæssigt.

Naturligt at kigge nærmere på implementering og økonomi

Rigsrevisionen har holdt møder administrationen i Region Hovedstaden og en række klinikker på hospitalerne for at spørge ind til bl.a. beslutningsgrundlaget for at købe it-systemet, hvordan det har påvirket arbejdsgange, og hvordan det har påvirket patientsikkerheden.

Da Rigsrevisionen foretog sine forundersøgelser bød direktionen i regionen dem velkomne:

»Jeg synes, det er naturligt, at Rigsrevisionen har valgt at kigge nærmere på implementeringen og økonomien omkring Sundhedsplatformen. Det giver sig selv, at det går vi selvfølgelig konstruktivt ind i,«« siger koncerndirektør Jens Gordon Clausen i en nyhed på intranettet.

Efter endt forundersøgelse tager det Rigsrevisionen ca. 9 måneder at udføre den egentlige undersøgelse, og de offentliggør ikke delresultater i løbet af processen, oplyser Lisbeth Sørensen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. november 2017 kl. 11:04

Og da det er en fuld undersøgelse, inddrager de vel også beslutningsgangen omkring beslutninger vedr. datasikkerhed, og om der følges tilstrækkeligt op på denne?