Rigspolitiet har brugt 73 millioner kroner på at håndtere teledata-skandalen
Siden teledatasagen begyndte at rulle, har det kostet Rigspolitiet 73 millioner kroner at skabe sig et overblik over omfanget og konsekvenserne samt at rydde op i procedurer.
Det fremgår af et notat fra Rigspolitiet til justitsminister Nick Hækkerup
Oven i de 73 millioner kommer omkostninger til det, politiet kalder for ‘udviklingstiltag, som vedrører modernisering af teledata-området.’
15 millioner kroner til husleje, drift og løn til den kontrolgruppe, der har undersøgt sagen - inklusive sekretariat. 12 millioner kroner til eksterne konsulenter, som har undersøgt sagen. 46 millioner kroner til løn til politifolk og jurister, der har arbejdet med sagsgennemgang og lignende.Sådan har politiet brugt pengene
De 46 millioner kroner svarer til løn til minimum 76 årsværk, som har været afsat til alene at få styr på teledata-sagen.
Samtidig lyder det fra Rigspolitiet, at der er tale om et minimumsbeløb:
»Rigspolitiet skønner, at det reelle ressource-forbrug kan være væsentligt højere,« meddeler politiet, der også skriver, at der har været et betydeligt ressourceforbrug i de enkelte politikredse, der ikke er medregnet:
»Herudover har sagen givet anledning til et stort indirekte tidsforbrug som følge af blandt andet politikredsenes brug af kontrolrapporter, verificering af master, krydsreferencer til rådata mv. samt det ledelsesmæssige fokus, som håndteringen af teledatasagen har krævet i store dele af politiets organisation.«
Ud over Rigspolitiet har Justitsministeriet brugt penge relateret direkte til sagen, og ministeriet meddeler, at det drejer sig om 1,2 årsværk svarende til 860.000 kroner.
Rigsadvokaten beretter, at man her primært har anvendt sine studentermedhjælpere til sagen, hvilket samlet set løber op i en udgift på 1,4 millioner kroner.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.