Rigspolitiet fyrer it-chef

1. maj 2012 kl. 11:422
Rigspolitiet fyrer it-chef
Illustration: Pressefoto Rigspolitiet.
Opdateret: Rigspolitiets chef for Koncern IT, Lars Guld Fuglsang, fratræder sin stilling. Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg overtager ansvaret for it-området.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rigspolitiets it-chef hedder ikke længere Lars Guld Fuglsang. It-chefen er tirsdag morgen blevet fyret, og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg overtager ansvaret for Rigspolitiets Koncern IT-afdeling.

Ifølge Rigspolitiets presseafdeling er fratrædelsen sket 'efter gensidig overenskomst' og med øjeblikkelig virkning.

»Lars Guld Fuglsang fratræder sin stilling som afdelingschef i Koncern IT den 1. maj 2012 efter gensidig overenskomst. Jeg vil gerne takke Lars for indsatsen og anerkende de resultater, som han har været med til at opnå i sin tid som chef på it-området i politiet,« udtaler rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en mail til Version2.

Fyringen kommer i kølvandet på en række it-skandalesager i politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den helt store skandale var udviklingen af politiets sagsbehandlingssystem Polsag, som i februar blev droppet, og som medførte, at seks års udvikling til 500 millioner kroner blev skyllet ud med badevandet.

Dertil kommer problemer med vagtplanlægningssystemet Polvagt, som blandt andet voldte københavnske betjente store kvaler.

Endelig har Rigspolitiet haft problemer med udbuddet af det forkromede Pas 2.0-system, som efter Version2's dækning af sagen endte med at blive droppet og erstattet af et mere skrabet udbud.

Opdateret 12.23: Rigspolitiet har nu bekræftet historien. Div. konsekvensændringer heraf og citat fra Jens Henrik Højbjerg tilføjet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. maj 2012 kl. 12:22

Hvorfor ihukommer man det hedengangne Enron og de ligeledes hedengangne amerikanske finansieringsselskaber, hvor også mange ledende medarbejdere havde påtaget sig selvpromoverende navne der indikerede succes og økonomisk formåenhed. Virkeligheden afslørede at de positive plusord alene kom de selvsamme medarbejdere til gavn. Arbejdsgiverne - og kunderne i særdeleshed - betalte prisen.

Med venlig hilsen

2
1. maj 2012 kl. 23:30

Hvor plat og ufin har man lov til at være? et hurtigt check viser at Lars Fuglsang har været ansat siden nov. 2010 og derfor på ingen måde har været med til at sætte scenen for de nævnte projekter, og mit gæt er at det ikke har været en nem position.. hvorfor sværte mandens gode navn til i forbindelse med projekter som han ikke på nogen måde kan have haft indflydelse på andet end formodentlig konstant damage control. Gå dog efter bolden og ikke manden.