Rigmænd efterforskes for insiderhandel i spilhistoriens største opkøb

10. marts 2022 kl. 06:00
Rigmænd efterforskes for insiderhandel i spilhistoriens største opkøb
Illustration: Bigstockphoto / Sergei Elagin.
Tre rigmænd bliver efterforsket for insiderhandel, eftersom de sikrede sig aktier i Activision Blizzard, kort før spilselskabet blev opkøbt af Microsoft.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tilbage i januar i år annoncerede Microsoft, at man ville opkøbe spilgiganten Activision Blizzard. Handelen, der er den største i spilindustriens historie, er sat til at være 68,7 milliarder dollars værd - svarende til næsten 450 milliarder danske kroner.

Nu efterforskes tre rigmænd for at have foretaget insiderhandel i forbindelse med det store opkøb, skriver The Wall Street Journal.

De amerikanske myndigheder Securities and Exchange Commission og Department of Justice efterforsker David Geffen, Barry Diller og Alexander von Fürstenberg, der alle sikrede sig aktier i Activision Blizzard fire dag før den rekordstore handel. En investering der, ifølge The Wall Street Journal, har genereret en værdi på omtrent 60 millioner dollars.

Barry Diller, der er grundlægger af mediekonglomeratet IAC, har benægtet, at han og de to andre har haft kendskab til den forestående handel, da de købte aktierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ingen af os havde viden fra nogen personer, nogen kilder, eller noget som helst omkring et potentielt opkøb af Activision fra Microsoft,« siger Barry Diller i pressemeddelelse fra IAC.

»Vi handlede simpelthen ud fra troen på, at Activision var undervurderet og derfor havde potentialet til at tage sig selv af aktiemarkedet eller blive opkøbt. Og hvis vi havde haft den information, så ville vi ikke have handlet på det - det er helt i vejret at tro, at vi ville have gjort det tre dage før Microsoft og Activision annoncerede handlen«.

David Geffen er blandt andet kendt for at have stiftet pladeselskabet Geffen Records og filmselskabet DreamWorks. Alexander von Fürstenberg er søn af modedesigner Diane von Fürstenberg og Prins Egon von Fürstenberg og så sidder han i bestyrelsen hos IAC. Ingen af de to har endnu udtalt sig om sagen.

Ifølge The Wall Street Journal er alle tre blevet angivet til myndighederne af deres investeringsbank JPMorgan Chase, som var med til at facilitere de respektive handler.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger