Rig og nostalgisk? Apple I og 350 år gammel regnemaskine til salg

Et tysk auktionshus har samlet en perlerække fra computerhistorien til salg, herunder den første Apple-computer Apple I og en 350 år gammel mekanisk regnemaskine.

Drømmer du om at have en velfungerende Apple I stående på skrivebordet, bare for hyggens skyld? Så har du chancen nu, hvis du vel at mærke har et par millioner kroner til overs.

Det tyske auktionshus Breker har nemlig samlet en hel stribe klenodier fra computerhistorien til salg den 25. maj, og blandt perlerne er et eksemplar af den første Apple-computer, der så dagens lys. Vurderingen lyder på 200.000-300.000 euro (1,5-2,3 millioner kroner), men så kommer den også uden kabinet - ligesom originalen. Til gengæld kan den vise billeder af Steve Jobs og Steve Wozniak som ascii-art, fremgår det af en video af maskinen.

For Apple-nostalgikere med lidt mindre på kistebunden er en Apple Lisa I fra 1983 måske mere realistisk. Den er vurderet op til 150.000 kroner og kommer med mus og to indbyggede 5 ¼-tommer diskettedrev.

Før Apple blev grundlagt i Steve Jobs’ garage var det Altair 8800 fra 1975, der var den hotteste personlige computer. Den ligner måske ikke rigtig en computer, som vi kender dem, men den har en solid plads i computerhistorien, både som startskuddet for ’mikrocomputer’-revolutionen, og fordi den var udstyret med Bill Gates og Paul Allans første produkt, Altair BASIC. Det førte senere til firmaet Microsoft.

Illustration: Auction Team Breker

Lang tid før Gates og Jobs og transistoren blev der også arbejdet på maskiner, der kunne håndtere tal. Auktionen byder således også på en 350 år gammel mekanisk regnemaskine, udviklet af den franske filosof og matematiker Blaise Pascal. Regnemaskinen blev døbt Pascaline og blev dengang kun produceret i 20 eksemplarer, hvoraf ti af dem er gået til grunde siden da. Vurderingen lyder på mellem 750.000 og 1,5 million kroner.

Læs mere om auktionen hos Breker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere