Revision af logningslov udskudt igen-igen: Ny dato hedder 2020-21

Illustration: LuMaxArt, BigStock
Ulovlig logning får lov til at fortsætte i op til to år.

En revision af reglerne for tele-logning bliver udskudt i op til to år.

Førende juridiske eksperter herhjemme har fastslået, at de danske logningsregler strider mod EU-regler, fordi de overtræder den grundlæggende menneskerettighed, som retten til privatliv er.

Men nu bliver revisionen altså spillet til hjørne.

»Med lovforslaget udskydes tidspunktet for revision af retsplejelovens § 786, stk. 4, om udbyderes pligt til at foretage registrering og opbevaring (logning) af oplysninger om tele- og internettrafik til brug for efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold. Revisionen vil således blive udskudt fra folketingsåret 2018-19 til folketingsåret 2020-21,« står der på side 20 i regeringens nye lovprogram.

Professor i privatret Søren Sandfeld Jakobsen fra Aalborg Universitet har tidligere udtalt til Version2:

»Den totalt bevidstløse, bagudrettede, maskinmæssige masselogning af alle menneskers kommunikation, som hidtil har fundet sted i Danmark, må vi skrotte. Det er hævet over enhver tvivl, at de danske regler skal ændres drastisk.«

Læs også: Bombe under ti års dansk telelogning: Den er klart ulovlig og skal skrottes

Foreningen mod Ulovlig Logning har lagt sag an mod Justitsministeriet, men tabte i marts i år det første slag i Østre Landsret.

Landsretsdommerne gav nemlig Kammeradvokaten, der arbejder for ministeriet, medhold i, at sagen skulle udskydes. Det skyldes, at Østre Landsret vil afvente udfaldet af en sag ved EU-Domstolen, som den belgiske forfatningsdomstol har bedt om en afgørelse i.

Den belgiske dom er dog også udskudt.

Læs også: Efter første slag: Foreningen mod Ulovlig Logning 0-1 Justitsministeriet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Christian Münster

Det skyldes, at Østre Landsret vil afvente udfaldet af en sag ved EU

Hvis de nu havde informeret alle parter om dette inden de forstyrrede en masse mennesker i det retsmøde, så kunne de ha sparet os en masse skatte kroner. - Men det er vel vigtigere vi overholder den juridske procedure, så alle advokater kan komme i spil?

 • 3
 • 0
#5 svend eriksen

Hvis der er nogen her i ekkodalen der vil' noget, så kunne vi jo gribe dybt ned i lommeulden og indsætte nogle penge på ulovliglogning.dk ...

Vi kunne osse bare skrive; ih hvor er det slemt...

Men jeg.. mener at en ordentlig bunke penge til ulovliglognings advokater, virker bedre.

Så, just don't talk the talk - walk the walk .... og giv et bidrag til ulovliglogning, for din og min digitale fremtid.

Hvad venter vi på ... ? gør noget nu !

 • 9
 • 0
#8 Laurids Pedersen

Her må være plads til konspirationsteorier. Når den ene nydelige politiker efter den anden på trods af EU, på trods af massiv folkelig modstand, på trods af den fremherskende gospel om persondatabeskyttelse, alligevel holder fast med næb og kløer i en telelogning, som man for mig at se uden problemer kunne stoppe omgående. Måske er de alle sammen så magtbegærlige, at totalovervågning er en lækkerbisken. Men det virker mere, som om de har fået vredet armen om og samtidig er truet til tavshed? Forklaringen om, at det skulle være nødvendigt for politiets arbejde, tror jeg ikke på.

 • 9
 • 0
#9 Knud Larsen
 • Om som er beskyttet af den korteste frist for lovovertrædelser 3 måneder. -
 • Og som er beskyttet fordi Danmark er helt foruden en forfatningsdomstol,
 • -og fordi man vælger Folketingsmedlememr som medlemmer af regeringen. Andre steder vælger man personer uden for kongressen som regeringsmedlemmer, og som derfor ikke er beskyttet af denne særlige position. Et groft eksempel på hvad dette kan føre til ses i loven om ophævelse af den årlige ejendomsvurdering og det deraf følgende morads. http://skat-uret.dk/nyheder/2013-2019-ejendomsbeskatning.aspx
 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere