Rettet: Belgisk justitsminister: Lootboxes i spil er gambling

Illustration: Aleksei128, BigStock
Rettet. Den belgiske justitsminister mener, at den måde størstedelen af de moderne spil sælger ingame-produkter til deres spillere er gambling.

Det fremgik af denne artikel, at den belgiske spillekommission besluttede at loot boxes var gambling. Kommissionen har endnu ikke fuldført sin undersøgelse, og det er derfor forkert. Den belgiske justitsministers kommentarer er dog stadig retvisende./Alexander Tange

Den belgiske justitsminister mener, at begrebet loot boxes, der bruges i mange spil, er gambling.

Den belgiske spillekommisionen undersøger loot boxes efter Star Wars Battlefront II og spillets brug af lootboxes kom på alles læber, skriver PC Gamer.

Læs også: EA fyrede spilskaber, da han nægtede at lave pay-to-win

Idéen er, at du betaler penge for at få en kasse, hvor du ikke kender indholdet - og indholdet har typisk forskellig pris eller sjælenhed. Man kan derfor være heldig at få noget, der er meget værd, men der er ingen garanti.

»At blande gambling og gaming - især ved en ung alder, er farligt for et barns mentale helbred,« siger Belgiens justitsminister Koen Geens i en udmelding efter kommisionens undersøgelse.

Kan gælde næsten alle store spil

Den belgiske justitsminister foreslår nu, at det ikke bør være muligt at købe produkter i spil, hvor du ikke på forhånd ved, hvad du får. Han tilføjer endda, at han også vil gå til EU og få et fælles europæisk syn på sagen.

Forslaget handler ikke kun om Star Wars Battlefront II, da loot boxes er et bredt anvendt system, der bruges i andre store spil som Counter-Strike og Overwatch.

Hvis spillekommissionen, når den finder frem til sin konklusion, mener at lootboxes er gambling, hvis man bruger penge på en vare, hvor man ikke er sikker på, hvad man får, så kunne det går meget videre og også ramme store spil som Hearthstone, FIFA og Dota 2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Flemming Hansen

Hmmm ... bliver Pokemon og Magic cards mm. så også forbudt for børn?

Jeg kan da selv huske fra dengang jeg var barn hvor man kunne købe pakker med kort i, og man var på jagt efter de sjældne. Man endte med at bruge bunker af penge og i sidste ende bare sidde med et hav af ens kort man ikke kunne bruge til noget.

Jeg vil i princippet betegne det lidt som bondefangeri. Det er nok ingen skade til at få lidt mere kontrol med den slags "humbug".

Selvfølgelig kan man prøve at lærer sine børn at holde sig fra den slags, men det er nu engang nemmere og mere praktisk at håndterer det mere centralt fra eksempelvis via lovgivning. Ellers vil konceptet jo også bare udvikle sig mere og mere ekstremt pga alle dem der "godtroende" hopper på den.

 • 2
 • 0
#5 Jakob Jakobsen

Så bliver det næste velsagtens at man kan købe noget kendt indhold, og så følger der en pakke med ukendt indhold med ganske gratis. På den måde omgår man den nye lov, og leder stadig børn og ungdom til gambling.

Der var Dansk Supermarked godt nok fremme i skoene, de havde luret at EA var på vej til at bringe lootbox markedet ned, og allerede håndteret det med deres djævelske Dyrekort gambling propaganda.

 • 0
 • 0
#6 Matias Bennike

Så bliver det næste velsagtens at man kan købe noget kendt indhold, og så følger der en pakke med ukendt indhold med ganske gratis. På den måde omgår man den nye lov, og leder stadig børn og ungdom til gambling.

Så er man som dansk forbruger berettiget til at få "gaven", uden at betale hvis dens pris angives som 0 kr. Såfremt "gaven" har en anden værdi end 0 kr er det stadig gambling og derfor ulovligt.

 • 5
 • 0
#7 Christian W. Moesgaard

Det her passer ikke. Jeg skyder ikke skylden på Version2, da det blev rapporteret vidt og bredt ud fra en dårlig oversættelse. Belgien har ikke endnu taget standpunkt i denne her sag, men de hælder helt klart til at loot boxes skal klassicerers som gambling, så dette er muligvis ikke fake news så meget længere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere