Retter ind i 11. time: Hækkerup vil ændre kritiseret lovforslag om logning

3. marts 2022 kl. 10:445
Retter ind i 11. time: Hækkerup vil ændre kritiseret lovforslag om logning
Illustration: Steen Brogaard.
Justitsministeren kommer nu, kort før vedtagelsen, med ændringsforslag til sin lov om logning. Det sker efter hård kritik fra støttepartierne, der beskyldte ham for at bruge Folketinget til at forhindre retssag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter benhård kritik fra regeringens tre støttepartier retter justitsminister Nick Hækkerup (S) nu ind og stiller i 11. time et ændringsforslag til sit eget lovforslag om logning, der efter planen skulle vedtages i dag. Det skriver Politiken.

»Der er et klart ønske blandt flere af Folketingets partier om først at sætte de nye logningsregler i kraft, når Højesteret afsiger dom. Det har jeg lyttet til. I dag (onsdag, red.) har jeg derfor oversendt et ændringsforslag til Retsudvalget, som medfører, at de nye logningsregler kan sættes i kraft på det tidspunkt, hvor Højesteret forventes at afsige dom i den verserende sag«, lyder det i en skriftlig kommentar fra Hækkerup til Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De kommende logningsregler har længe været under beskydning fra støttepartierne, men kritikken tog til i tirsdags. Her mistænkte de tre partier direkte i Politiken ministeren for at ville bruge Folketinget til at forhindre Højesteret i at afgøre en sag senere denne måned.

»Det lugter af, at han prøver både at manipulere med Folketinget i forhold til ikke at give os de oplysninger, vi skal have, men også – og endnu værre – at bruge Folketinget som et redskab til at få lagt en retssag ved Højesteret ned. En retssag, som skal forholde sig til lige præcis dette centrale og vigtige spørgsmål om, at den måde, der bliver logget på, faktisk er ulovlig og krænker borgernes grundlæggende rettigheder«, lød det fra Enhedslistens it-ordfører, Eva Flyvholm, der over for Politiken bakkes op af SF’s retsordfører, Karina Lorentzen.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. marts 2022 kl. 00:49

Det er ulovliglogning der kører. Ja.

3
3. marts 2022 kl. 20:51

Må artiklen ikke indeholde denne nye logningslovgivning og hvad er det for en retssag? - Jeg føler jeg læser i overskrifter i denne artikel og savner en del mere data, ellers er det umuligt at forholde sig til artiklen som ellers har potentiale til at være meget god.

2
3. marts 2022 kl. 19:24

Hvilken retssag kører i Højesteretten? Er ulovliglogning.dk i gang der eller er det en anden retssag?

1
3. marts 2022 kl. 16:53

Der er vel ikke nogen tvivl om, at danske politikere i årtier har samlet over Putins magt over Rusland.

Danske politikere har gang på gang emuleret den automatiske stat og undermineret den demokratiske.

Det er ikke første gang det her kommer frem, og det er ikke sidste gang at det ikke vil få konsekvenser for politikere at bryde loven.