Retten i Aarhus offentliggjorde ved en fejl retslister på nettet

Selvom oplysninger om tiltaltes navne er tilgængelige for alle der møder op til retssagen, var der tale om en fejl, da retten i Aarhus offentliggjorde samme oplysninger på rettens hjemmeside.

Ikke-anonymiserede retslister blev ved en fejl lagt op på retten i Aarhus' hjemmeside. Det betød at oplysninger om de tiltaltes navne og oplysninger om, hvad de var tiltalt for, kunne læses af alle, skriver DR.

»Vi er ved en menneskelig fejl kommet til at lægge navnene på de tiltalte i de sager på vores hjemmeside. Jeg har fået oplysningerne fjernet omgående. Jeg vil også gå tilbage til de medarbejdere, der har det her arbejde at udføre og indskærpe så meget, som jeg nu kan, at det ikke må ske,« siger Bodil Rugberg, retspræsident i Aarhus, til DR.

De danske retssale er åbne for offentligheden og oplysningerne om, hvem der er tiltalt for hvad, er dermed offentligt tilgængelige, for alle der møder op i retten. Normalt er retslisterne dog anonymiserede, når de ligger på rettens hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Klavs Klavsen

at "indskærpe det" over for sine medarbejdere løser oftest ikke problemet.. Fejl sker med høj sandsynlighed igen, medmindre man løser det faktiske problem - processen.

Offentliggørelse af retslister KUNNE måske være noget der kunne automatiseres noget mere - således at automatikken kunne sikre KUN at det rette blev offentliggjort ?

Jeg har ikke de konkrete specs på den opgave - men IT er jo netop et værktøj til at hjælpe os til at kunne være mere effektive, men det kræver at vi forbedrer vores processer - så vi kræver mindre perfektion af vores ansatte :)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere