Republikaner vil destruere bredbånds privacy-regler med juridisk finte

Senator Jeff Flake vil tage et yderst sjældent juridisk værktøj i brug for at fjerne internetbrugeres ret til privacy over for internetudbyderne. Lykkes det, vil reglerne aldrig kunne blive genetableret.

Internetbrugeres sensitive data skal være frit for internetudbydere at plukke ud af og sælge videre i form af data til brugertilpassede kampagner og reklamer.

Dette er internetudbydernes og republikanernes mål, og senator Jeff Flake har fundet en måde at trumfe det igennem på ved at bruge en yderst sjælden akt kaldt Congressional Review Act, fortæller han til mediet Politico.

Congressional Review Act tillader et flertal i Kongressen at annullere regler udformet af føderale agenturer, og bliver regler annulleret, vil de aldrig kunne blive genindført i en ’væsentligt lignende form’.

Reglerne skulle beskytte e-mails og browserhistorik

Internetbrugerne har ellers endnu ikke nået at opleve Broadband Consumer Privacy Rules, der blev vedtaget i oktober 2016 og skulle træde i kraft i december 2017, skriver International Business Times.

Reglerne ville skærme internetbrugeres sensitive data mod at blive delt eller solgt, uden brugerne godkender det.

Læs også: Telemyndighed i USA: Intet salg eller deling af logningsdata uden samtykke fra forbrugerne

Sensitive data bliver i reglerne betegnet som browserhistorie, præcise geologiske placeringer, app-brugerhistorie og e-mails og online chatsamtaler. Derudover hører informationer om ens børn og informationer om helbred og finanser også ind under betegnelsen sensitive data.

Trump regeringen trækker ofte trumf-kortet

Som sagt bliver Congressional Review Act sjældent hevet op af skuffen. Ifølge Motherboard er den kun blevet succesfuldt brugt en enkelt gang i 2001 ind til denne uge.

Men det er nye tider. Under Donald Trumps regering er akten blevet hevet frem hele ti gange, skriver Motherboard. Det er blandt andet i forbindelse med regulering af mine-, gas- og olieselskaber.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (5)

Knud Jensen

Transport af dyr på tværs af landegrænser er vistnok endnu mere reguleret/kontrolleret end ovenstående forslag.
Endvidere er alt med vinger pt. pålagt at befinde sig indendørs, grundet fugleinfluenza.

Og som jeg læser det er ovenstående forslags formål er at den amerikanske regering kan få indsigt i amerikanske borgers gøren og laden. Alle andre er der fri adgang til i forvejen.

Anne-Marie Krogsbøll

:-) Knud Jensen. Du har nok ret. Vi har ganske vist en klappedue - vild skovdue - som vi jo ikke kan holde indendørs eller bestemme, hvor skal flyve hen. Men så bliver det jo også svært at få den til at levere breve, der hvor det passer os.

Og som jeg læser det er ovenstående forslags formål er at den amerikanske regering kan få indsigt i amerikanske borgers gøren og laden. Alle andre er der fri adgang til i forvejen.


Jeg havde lige glemt sidste sætning - igen har du ret.... Øv!

Ditlev Petersen

Kun paven og den amerikanske kongres er ufejlbarlige. Og den første endda kun i bestemte tilfælde.

En tysker lavede for et par år siden en moderniseret udgave af Die Gedanken sind frei. Gæt om hvad.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer