Reportage fra Metaverset: Det digitale univers er dødsygt for alle andre end dets faste beboere

12. november 2021 kl. 10:304
Reportage fra Metaverset: Det digitale univers er dødsygt for alle andre end dets faste beboere
Illustration: Carl Nielsen.
Version2 er taget på reportagetur til et af de bedste nuværende bud på Mark Zuckerbergs vision for et decentraliseret metavers anno 2021; Decentraland.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vi står på månens overflade. Fra den mørke stjernehimmel nedstiger en pixeleret udgave af, hvad der formodentligt skal forestille månelandingsfartøjet Eagle. En statisk lyd dukker frem fra stjernehimlen. En radiosamtale begynder at skratte i det fjerne med lange mellemrum.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
13. november 2021 kl. 18:13

Det er nok den i dag sjældne type mænd, der har en Mayland-lommebog og forskellige hæfter med noter, flere penne (mindst en fyldepen), måske et kompas og et forstørrelsesglas stoppet i skjortelommerne? Men de lommer er godt nok proppede.

Nå ja, mobil, rejsekort, adgangskort, forbindssager, lommelygte, ekstra snørebånd, en universaltang, et kort over Skejby, kvittering fra Brugsen og boghandleren.

2
13. november 2021 kl. 02:31

Jeg kan også huske secondlife engang i nullerne. Firmaer brugte millioner på lots. Dette 3D halløj fangede bare aldrig helt. Jeg tror dog at det Suckerberg tænker, er mere over i en ekstra dimension af meta data fra hans brille eller en indopererer chip til synsnerven eller hørelse. Så du har vigtig data om folk nå du møder dem på gaden. Eks. Uddannelse, job, alder, venner i begge kender, interesser osv. På den måde bliver folk i “konkurrencens hellige navn” nød til at deltage i denne bevidsthedsudvidende teknologi. Og folk der ikke deltager (mig) bliver set som fortabte sjæle man kun kan have medlidenhed med.

1
12. november 2021 kl. 22:13

Det ser underligt ud, har de et rigtigt bryst, men kun i den ene side? Tegnebogen? Eller er det en pacemaker..?