Rema 1000 først med MobilePay

22. maj 2015 kl. 11:534
Rema 1000 først med MobilePay
Illustration: Rema 1000.
Discountkæden Rema 1000 overhaler Dansk Supermarked indenom og kommer først med MobilePay til hele landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske Banks udrulning af Mobile Pay-betalingsløsningen er nået til Rema 1000, der som den første supermarkedskæde herhjemme tager den til sig i alle landets butikker allerede inden sommerferien.

Danske Bank er også gået i samarbejde med Dansk Supermarked, der dog endnu ikke har lovet andet end et testforsøg i enkelte butikker.

Rema går linen ud og etablerer sammen med banken og it-virksomheden EG en løsning i alle sine 261 butikker, hvor den nye mobilbetaling kommer til at køre fra en lille boks ved kassen, som både giver mulighed for NFC, Bluetooth og scan. Det vil sige, at hvis du har en telefon, hvor elektronikken er klar til det, vil du kunne betale blot ved at scanne din telefon hen over boksen. Boksen indeholder flere teknologier, som kan opdateres, efterhånden som nye funktioner udvikles.

»Vi er ikke i tvivl om, at danskerne er klar til også at betale mobilt, når de køber ind. Vi vil gerne bidrage til, at familielogistikken går op i det daglige. Det gælder både på de varer, vi har på hylderne, og på den måde, vores kunder betaler på. Det skal være nemt og enkelt hele vejen igennem, og vi har klædt alle vores købmænd og medarbejdere på til at gå sommeren i møde med den nye betalingsform,« oplyser Torben Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Coop har også luftet tanker om en mobil betalingsløsning, men har ikke afsløret, om det bliver MobilePay, konkurrencen Swipp fra Nordea, Jyske Bank og andre partnere eller en helt tredje løsning, kæden introducerer.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. juli 2015 kl. 22:56

Det virker bare perfekt, så det har de gjort godt - Det er forresten også i bilka.

"I den forbindelse håber jeg de snart laver det, så man samtidig får sin kvitering overført til sin mobil."

Det kan man i Bilka, har ikke lagt mærke til at Rema1000 ikke havde det, men tag kontakt til dem via mail og sig at det er en mulighed som du ved andre bruger evt.

3
27. maj 2015 kl. 08:06

Spændende tiltag. Dog flytter det os bare længere væk fra kontanter og de simple muligheder for at undgå overvågning. Hvad gør vi ved det?

2
26. maj 2015 kl. 20:54

I den forbindelse håber jeg de snart laver det, så man samtidig får sin kvitering overført til sin mobil.

I det hele taget, burde det får mindst et årti siden, have været så kviteringen blev overført til netbank, når man betalte med dankort. Teknisk er der intet problem i det.

Jeg er klar over, at f.eks. Bilka har en løsning, man kan tilmelde sig, og derefter se sine kviteringer på en bestemt hjemmeside, men det bør ikke være nødvendigt, og giver i øvrigt det problem, at alle ikke bruger samme system, og da f.eks. Bilka skiftede system, mistede folk alle deres kvitereinger

1
22. maj 2015 kl. 17:45

Hvorfor ikke være ærlig og kalde det Mo'Pay? Det er i virkeligheden det som butikkerne ønsker ved at sænke barrieren for gennemførsel af køb til en simpel håndsbevægelse.