Rekordstort antal studerende vil ind på IT-Universitetet

IT-U må afvise mange ansøgere, fordi der mangler penge til at oprette flere studiepladser,

11 procent flere - eller 785 i alt - har søgt ind på IT-Unversitetet som 1. prioritet i år. Samtidig er andelen af kvindelige ansøgere steget fra 22 til 28 procent.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Softwareudvikling og Data Science er de to mest populære uddannelser med henholdsvis 310 og 185 førsteprioritetsansøgere.

Udviklingen glæder studiechef Lene Rehder:

»Det er enormt positivt, at de unge har fået øjnene op for it-uddannelserne. Der er behov for digitale kompetencer i alle brancher, så de kommende kandidater får en uddannelse med gode fremtidsudsigter,« siger hun.

Samtidig ærgrer studiechefen sig dog over, at IT-Universitetet igen i år kan se frem til at måtte afvise mange velkvalificerede ansøgere.

»Det er ærgerligt, at vi på trods af, at arbejdsgiverne skriger på flere softwareudviklere og data scientists, må afvise mange velkvalificerede ansøgere til disse uddannelser, fordi der mangler midler til at oprette flere studiepladser,« siger Lene Rehder.

Netop det forhold fik afgående rektor Mads Tofte til på Folkemøde i år. at varsle forandringer i optaget, hvis der ikke kom flere penge på bordet.

»Jeg er nødt til at sige, at det reelle billede er noget mere dystert i den forstand, at fortsætter vi som nu, kommer vi ikke til at fortsætte i den nuværende form,« sagde han.

Læs også: Rektor på IT-Universitetet: Slut med at tære på vores egenkapital - ellers lukker vi

Fristen for ansøgning udløb torsdag klokken 12.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder