Rekordsøgning: Datalogi storhitter i København

16. juli 2013 kl. 15:009
Københavns Universitet har fået 30,6 procent flere ansøgninger til datalogiuddannelsen i år. Det er ny rekord.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det vælter ind med studerende på datalogiuddannelsen ved Københavns Universitet.

I år har 461 håbefulde unge således søgt ind på uddannelsen, der blandt andet hejler de studerende igennem algoritmer, datastrukturer, computerarkitektur og teorien bag compilere.

Det er en stigning på 30,6 procent i forhold til 2012 og ny rekord, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Og datalogi er ikke den eneste uddannelse, der er populær i år. Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved universitetet har i alt modtaget 4,5 procent flere ansøgninger i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er særligt de klassiske naturvidenskabelige uddannelser som biologi, kemi, matematik og biokemi, der går frem, men også uddannelsen til skov- og landskabsingeniør og datalogi er steget meget,« udtaler studiechef Claus Nielsen, Københavns Universitet, i en pressemeddelelse.

På søsteruddannelserne Kommunikation og It og It og Sundhed er der dog knap så stor grund til jubel. Her må man se et fald i ansøgertallet på 5,8 procent og 8,3 procent i øjnene.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
18. juli 2013 kl. 01:25

Den formulering er jeg nu heller ikke så glad for - bevares, selv synes jeg selv at "matematik på den sjove måde" er diskret matematik og logik, hvilket ikke er hvad de nye russer kender fra gymnasiet, men jeg er skeptisk overfor at skjule det omfattende matematiske indhold på uddannelsen. Selv hvis det bringer flere til, så kan det være de bliver skuffede over at der er mere matematik og teknik, end de havde ventet.

Det er selvfølgelig et problem at præsentere en klar profil for datalogiuddannelsen når den spænder så bredt, og jeg har faktisk svært ved at finde på hvordan man burde promovere sig. Et fokus på modelkonstruktion, måske, det er jo stort set det vi laver...

6
16. juli 2013 kl. 23:06

DIKUrevy er da ganske sjovt, især den med Stroustrup.

3
16. juli 2013 kl. 19:03

Jeg gad nok vide om det er DIKUs markedsføring der har fungeret (for den er jeg generelt ret kritisk omkring), om datalogi blot er kommet i et mere positivt lys i samfundet generelt, eller om det er de andre it-uddannelser (især ITU) hvis glans smitter af på os.

Gad vide om man laver statistik omkring hvor folk hørte om DIKU, og hvorfor de starter.

4
16. juli 2013 kl. 19:35

Uddyb venligst mht. DIKU's markedsføring.

7
17. juli 2013 kl. 12:35

På DIKUs gavl er der et kæmpe banner hvor det proklameres at datalogi er "udvikling af seje apps". Hvis jeg var blevet mødt med den slags (og ikke vidste bedre), så var jeg ikke søgt ind. Men hvis det virker, så vil jeg undlade at kritisere yderligere, omend jeg vil påpege, at man ikke har en chance for at blive bachelor med mindre man er i stand til at lære både omfattende matematik og programmering af både relativt komplekse og maskinnære programmer.

8
17. juli 2013 kl. 21:06

På hjemmesider, gavl, osv. har der stået "udvikling af fede apps" men det har stået ved siden af "matematik på den sjove måde". Så jeg håber at dem der har set budskabet har fået begge ting med.

2
16. juli 2013 kl. 17:34

Lad os håbe gennemførselsprocenten følger med.. Og at de studerende ikke stikker halen imellem benene efter den første matematik forelæsning..

1
16. juli 2013 kl. 16:20

De har vel fundet ud af, at der ikke er så mange jobs at få for folk med uddannelser i filosofi eller statskundskab (og heldigvis for det).