Rekordmeget netbank-svindel i 2020

Svindlere lokker Nemid-oplysninger ud af ældre kvinder og stjæler penge via netbank. Illustration: Mads Allingstrup, Nets
Aldrig før er så mange kunder blevet svindlet via netbank som i 2020, viser tal fra Finans Danmark. Ofrene er typisk ældre kvinder, der bliver franarret Nemid- og login-oplysninger til netbank, når kriminelle ringer og udgiver sig for at være fra banken.

Sidste år blev rekordmange borgere udsat for svindel via netbank, viser en opgørelse fra Finans Danmark, interesseorganisation for finanssektoren.

Det skriver Berlingske via Ritzau.

I 2020 var der 1970 sager, hvor svindlere lokkede i alt 54,5 millioner kroner ud af ofre. Til sammenligning var der i 2019 1452 sager, hvor svindlere stjal i alt 52 millioner kroner.

Læs også: Svindel-værn droppet trods klar effekt: »Enhver bank med selvrespekt burde være interesseret«

Ifølge Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark, er det typisk ældre kvinder, der bliver ringet op af en svindler, som udgiver sig for at være fra hendes bank eller Nets. På den måde lokker den kriminelle Nemid- og login-oplysninger ud af ofret, hvorefter han kan overføre penge fra hendes konto til sin egen via netbank.

»Der er nærmest kun et godt råd. Man skal aldrig udlevere brugernavn, password og nøglekoder,« siger han til Ritzau.

»Det vil banker, rigtige virksomheder og myndigheder aldrig bede om, så hvis man bliver spurgt om det, så er det, fordi man er ved at blive udsat for svindel.«

Ifølge direktøren, er de svindlede beløb faldet med omkring 30 procent fra første halvdel af 2020 til anden halvdel. Det er sandsynligvis, fordi mange banker har indført et loft på, hvor mange penge kunder kan overføre mellem konti per dag.

Læs også: Danske Banks netbank i problemer: »Vi arbejder på at finde ud af den dybereliggende årsag til nedbruddet«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere