Reklamekampagne skyld i SAS-nedbrud

9. september 2014 kl. 14:403
En fejlslagen opdatering fik alle flyselskabets hjemmesider til at gå ned i op mod et døgn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De flypassagerer, der mandag havde regnet med at skulle tjekke ind på SAS’ hjemmeside mandag og tirsdag morgen, fik pludselig travlt.

Alle koncernens hjemmesider blev ramt af et nedbrud mandag eftermiddag omkring kl. 16 og kom først op at køre igen tirsdag morgen efter at have været nede i 15-18 timer.

It-nedbruddet ramte ikke kun hjemmesiderne, men også selskabets app, og forhindrede dermed flere tusinde passagerer i at tjekke ind online.

»Det er sket før, at vores hjemmeside har været i driftsproblemer, men den her gang varede det måske lidt længere, end hvad vi normalt ser,« siger SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SAS' danske hjemmeside er oppe at køre igen, selvom den i skrivende stund stadig er tung i optrækket og tager omkring 47 sekunder at indlæse.

Årsagen til nedbruddet var en opdatering af sitet, som flyselskabets nuværende it-leverandør CSC foretog.

»De skulle lægge en ny kampagnefunktion ud, og så fik de et nedbrud, som lagde sitet ned i 15-18 timer«, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Der er kun tre uger til, at SAS skifter den danske it-leverandør CSC ud med indiske Tata Consulting Services i en spareøvelse, fordi flyselskabet har skullet spare 50 pct. svarende til 600 mio. kr. på dets it-budget.

CSC har afvist at kommentere på nedbruddet og henviser i stedet til SAS.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. september 2014 kl. 07:49

CSC forsøgte da bare at gøre de nordiske borgere en tjeneste - Aktiv dødshjælp er desværre forbudt her.

Jeg tror borgerne ville være fint tjent med at SAS gik på røven så vi kunne holde op med at hælde skattekroner i et bundløst hul af gamle og slidte fly.

Det lykkedes desværre ikke for CSC at ødelægge systemerne i mere end 18 timer, så patienten overlevede.

3
10. september 2014 kl. 09:40

Jeg tror borgerne ville være fint tjent med at SAS gik på røven så vi kunne holde op med at hælde skattekroner i et bundløst hul af gamle og slidte fly.

Så er SAS' fly heller ikke ældre. Pt. er gennemsnitsalderen på deres fly omkring 10 år, og fra 2012 og frem mod 2019 får SAS leveret mere end 50 spritnye Airbus og Boing fly.

Og nej, jeg håber på ingen måder at SAS lukker og slukker. Hellere at de bliver overtaget af et af de andre store Europæiske selskaber eller bliver delvist ejet af et af de rige Arabiske selskaber. Livet er for kort til den dårlige service som discountselskaber som RyanAir, Norwegian, Easy-Jet og andre leverer!

1
9. september 2014 kl. 16:31

CSC Som leverandør folkens! Kan varmt anbefales.

Jeg kunne lave en kilometers lang kommentar, om hvorfor de er den optimale leverandør, for netop dine behov. MEN

Opdaterings-strategi? Kodekvalitet? Rollback-plan?

Og opdateringsvindue, mandag klokken 16? Hvordan kan man i øvrigt ramme ALLE hjemmesider, og selv appen? Er det bare en gigantisk klump spagetti-kode eller hvad? Føj for pokker....... Jeg håber godt nok Tata kan få ryddet op.

Hvis jeg virker muggen er det fordi jeg arbejder med at integrere op imod dem til dagligt. Jeg har ikke set et eneste stykke håndværk fra CSC endnu som har været i orden. Ikke ét!