Reklame-malwaren steg med 200 procent sidste år.

19. maj 2014 kl. 13:071
Pas på, hvad du klikker på. Ondsindet software i reklamer er nemlig et fænomen i seriøs vækst.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Antallet af digitale reklamer med inficeret med malware steg markant i 2013, og nåede op på svimlende 12,4 milliarder. Det skriver Net-Security.org.

Tallene stammer fra nonprofit-organisationen Online Trust Alliance, og organisationens præsident, Craig Spiezle, vidnede i fredags i det amerikanske senat med en række anbefalinger til ny lovgivning på området. Ifølge Spiezle, er der blandt andet behov for mere åbenhed fra de virksomheder, der bliver ramt af såkaldt ”malvertising”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

» I dag har virksomheder så godt som intet incitament til at dele deres rolle i eller viden om en sikkerhedstrussel med offentligheden. Det efterlader forbrugerne sårbare og ubeskyttede i måneder eller år, og på den tid kan der gøres seriøs skade. Der er brug for lovgivning, der gør det lovpligtigt at notificere de personer, der bliver ramt af malvertising«, udtaler Spiezle.

OTA-lederen foreslår også, at virksomheder, der adopterer godkendte best practices skal beskyttes fra søgsmål fra forbrugere, der har fået malware ved at klikke på deres kompromitterede reklamer. Det skal være incitament til at oplyse om brud på den digitale sikkerhed.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. maj 2014 kl. 17:00

..digitale reklamer med inficeret med malware..

Enhver reklame er 'malware' - selv den ugentlige pest af reklamer, som post tjener sit brød ved. Men der er forskel på, hvor meget du får for dine penge, når du hopper på krogen.

Gevinsten er fra 0 - altså alle penge spildt - til middel.

'O' når du engang imellem ikke tænker og reagerer impulsivt.

'Middel' når du får delvis det, der blev lovet, samt selv betaler hver krone både for det reklamecirkus du deltager i, samt masser af spild af din tid med at løbe efter 'tilbud'.

Et godt tilbud findes ikke trykt i 10.000 eksemplarer end ikke i 1.000 eksemplarer, samt fortælles da ikke til alle og enhver.

Hvorfor nogen hopper på salgsgas via nettet, hvor enhver fusker, garageshop, galning og svindler både i fred og ro kan bedrage hver en klink fra dig og samtidig skjule sig for dig - det er mig en gåde.