Rejseplanen lagt ned af DDoS-angreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Et stort denial-of-service-angreb mod Rejseplanen.dk fik søndag websiden i knæ. Det gik ud over alle Rejseplanens apps og tjenester.

Hackere med adgang til et tilsyneladende omfangsrigt botnet af inficerede computere gik søndag til angreb mod Rejseplanen.dk, der rummer køreplaner og rejseplanlægning for bus- og togrejser.

DDoS-angrebet førte til lange perioder i løbet af dagen, hvor almindelige brugere ikke kunne få adgang til Rejseplanen.dk, skriver Rejseplanen A/S i en pressemeddelelse.

Hjemmesiden Rejseplanen.dk er hjertet i informationstjenesten, og da den blev lagt ned af de besøg fra hackernes botnet-computere, gik det derfor også ud over alle de mobilapplikationer og andre tjenester, som henter data fra Rejseplanen.dk. Rejseplanens egen mobil-app er downloadet mere end en million gange af danske brugere.

Angrebene mod Rejseplanens webserver kom i bølger, både søndag morgen, eftermiddag og aften. De blev udført med et botnet, som også rummede danske computere.

Mandag morgen arbejder Rejseplanen A/S stadig på at få afværget de mange falske henvendelser fra DDoS-angrebet, og brugere af Rejseplanen kan altså stadig risikere, at tjenesten er langsom eller slet ikke svarer.

Rejseplanen.dk er ifølge statistikken fra brancheforeningen FDIM Danmarks 15. mest besøgte webside. Hver måned leverer Rejseplanen 18 til 20 millioner rejseforslag til danskerne.

De seneste uger har flere af Danmarks mest besøgte websider været udsat for store DDoS-angreb. Blandt andet har Ekstra Bladet og BT begge været i knæ under belastningen fra hackernes syndflod af falske besøg.

Læs også: Berlingske: It-problemer skyldtes hackerangreb mod bt.dk

Læs også: Ekstra Bladet lagt ned i cyberangreb

Rejseplanen under kraftige DDoS angreb

Et af Danmarks mest besøgte websites forsøgt lagt ned af hackere

Rejseplanen.dk, som er danskernes foretrukne informationskilde om rejser med bus, tog og metro i Danmark, har ligesom en række banker og andre større sites i den senere tid i Danmark været under DDoS angreb. Et DDoS angreb betyder, at hackere, typisk udenlandske, sender rigtigt mange forespørgsler til de servere, websites er på, med det formål at få websites til at gå ned. I Rejseplanens tilfælde er angrebene også kommet fra danske adresser.

Det seneste angreb, søndag den 24. februar, gjorde, at Rejseplanens servere blev overbelastet, og mens disse fjendtlige angreb stod på, var det ikke er muligt at hente data fra Rejseplanen. Dette berørte både www.rejseplanen.dk og alle Rejseplanens apps og øvrige tjenester. Rejseplanens apps er blandt Danmarks mest populære og downloadet mere end 1 mio. gange. Som bruger kan man opleve, at tjenesten enten er meget langsom eller slet ikke svarer. Der var angreb både tidligt om morgenen og i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Rejseplanen beklager kraftigt de gener, det medfører for brugerne af Rejseplanens forskellige tjenester og gør sammen med driftsudbyderen alt for at få Rejseplanens services til at køre normalt igen.

Om Rejseplanen
Rejseplanen.dk er danskernes foretrukne website til information om rejser fra A til B med kollektiv transport. Rejseplanen leverer hver måned 18-20 mio. rejseforslag til danskerne. Rejseplanen findes på internettet, mobil, iPhone, Android, Windows Phone og som links fra andre hjemmesider. Rejseplanen A/S er ejet af DSB, Movia, de øvrige regionale trafikselskaber i Danmark samt Metroselskabet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Anders Rosendal

Jeg tror dsb har fået en besked om at betale hvis de vil have at deres side virker. Dsb har valgt ikke at betale og nu kører angrebet nok indtil de betaler eller bagmændene prøver et andet offer.

  • 2
  • 1
#6 John Vedsegaard

Det er ren og skær terror, der er intet politisk mål overhovedet.

Jeg tror man her skal lede efter børn som har fundet nogle værktøjer til det. Eller nogle som simpelthen bare ønsker at teste deres værktøj og tilfældigvis har valgt lige netop den side.

  • 1
  • 3
#7 Jarnis Bertelsen

Terror har netop et politisk mål. Desuden tvivler jeg på at rejseplanen ikke virker skaber frygt og rædsel i befolkningen. Det kunne være drengestreger men det er nok mere sandsynligt at det er gemen kriminalitet... afpresning som nævnt ovenfor.

Hvis det skal give mening overhovedet at benytte det svært definerbare ord "terror", må det første skridt være, at undlade at bruge det til alt muligt, der ikke engang er i nærheden af at være et grænsetilfælde.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere