Rejsekortet plages af lange svartider efter opdatering

Brugerne af selvbetjeningssystemet til Rejsekortet oplever lige nu lange svartider, eller helt at blive afvist, på grund af en endnu uidentificeret fejl, der sandsynligvis er opstået efter en patch.

Rejsekortet skal efter planen tages i brug på Sjælland den 1. april, men lige nu giver systemet problemer for brugere, som forsøger at benytte sig af selvbetjeningssystemet.

Brugerne oplever enten lange svartider eller bliver helt afvist, og årsagen til problemerne er endnu ikke fundet.

»Vi kan se, at der er nogle interne ting med nogle opslag, der tager længere tid, end de plejer,« siger direktør Gregers Mogensen fra Rejsekort A/S til Version2.

Teknikerne arbejder fortsat på at identificere og løse fejlen, men der er endnu ingen tidshorisont på, hvornår problemet forventes løst.

Den foreløbig mest sandsynlige årsag til problemerne er en systemopdatering eller patch, som blev installeret i sidste uge.

»Vi fik lagt en patch på for en uge siden. Men problemerne skete ikke med det samme, så årsagssammenhængen er ikke helt klar,« siger Gregers Mogensen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Kofoed

Herovre i Jylland er vi svært glade for, at Rejsekortet bliver testet grundigt i udkantsdanmark, før det rulles ud til hele landet... :-) Nu mangler vi bare en vindmøllepark rundt om eremitagen, så begynder jeg for alvor at tro på, at politikerne er klar på at æde egen hundemad.

Vi kan se, at der er nogle interne ting med nogle opslag, der tager længere tid, end de plejer

Nååh - okay! Det er sådan noget IT-noget..?

  • 0
  • 0
#4 arne lund

Har processen ikke kørt så længe efterhånden, og med forsinkelser, der kan få enhver IC4-planlægger til at blegne, at det elektroniske rejsekort er moden til at blive skrottet?

Giv i stedet pengene til mobilfabrikanterne, og bed dem om at tage over, hvor East-West fejler. Selv Hans Chr. Schmidt erkender nu, at rejsekortet er ved at blive overhalet af mobilen.

  • 0
  • 0
#6 Morten Jensen

@Arne Lund

Har processen ikke kørt så længe efterhånden, og med forsinkelser, der kan få enhver IC4-planlægger til at blegne, at det elektroniske rejsekort er moden til at blive skrottet?

Det sker aldrig. Offentlige projekter som disse er too-big-to-fail. De er kæmpestore, de er selvudråbt fuldkomne og de alt alt for dyre. Projekter som disse opnår kritisk (økonomisk) masse og holder mange folk i arbejde - også mange indflydelsesrige folk. De får politisk magt gennem samfundets gensidige økonomiske afhængighed af projektet. I nogle tilfælde er beslutningstagerne nødt til at være kreative for at skabe fuldkommen afhængighed. F.eks. når Fælles Pinkode og Digital Signatur afvikles, så der skabes afhængighed af NemID, eller når statsradiofonien holdes kørende af blåstemplede dummebøder og jævnlige saltvandsindsprøjtninger fra skatteyderne.

Eksemplerne er talrige: IC4, Rejsekortet, NemID, skattelovgivningen, bankerne, militært indkøb m.fl.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere