Rejsekort-medarbejdere skal vide alt om dit nye Dankort

Det er ikke muligt at ændre Dankort-oplysninger på rejsekortets hjemmeside. Derfor skal man ringe ind og give en medarbejder alle oplysninger, inklusive kontrolcifrene på bagsiden af kortet.

Er du en af de mange, som får nyt Dankort i år, skal du som rejsekort-bruger ikke bare huske at give Rejsekort A/S besked. Du bliver nødt til at gribe telefonen og fortælle en medarbejder i kød og blod alt om det nye Dankort.

Det skriver Dagbladet Sjællandske.

Hvor de fleste andre firmaer giver mulighed for at ændre den slags via en krypteret forbindelse på hjemmesiden, har Rejsekort ikke fået den service til at virke endnu.

Derfor må man ringe ind til firmaet og oplyse CPR-nummer, kortnummer og kontrolcifrene på bagsiden af kortet til en Rejsekort-medarbejder, som så kan taste det ind i Rejsekorts betalingssystem.

Bjørn Wahlsten, direktør for Rejsekort, siger til avisen, at der ikke er noget at være nervøs for som bruger, og at det er en midlertidig løsning.

Men Lis Hansen fra Næstved var ikke tryg ved, at hun blev bedt om at give en anden person de normalt hemmelige oplysninger gennem telefonen.

»Det er uprofessionelt. Hvorfor kan man ikke klare det på nettet? Der er noget, der ikke er gennemtænkt, og jeg synes, det er kritisabelt, at de har så lidt sikkerhed,« siger hun til Dagbladet Sjællandske.

Rejsekort A/S har for nyligt fortalt, hvordan netop økonomisystemerne har været det helt store problem for firmaet, da man valgte at lade hovedleverandøren East-West Denmark stå for den leverance også. Desværre viste det sig - efter flere års tilløb - at leverandøren slet ikke havde erfaringer med den slags, og det er derfor endt med en forsinket og dårlig løsning. Man har nu besluttet at skifte til et Microsoft Dynamics AX-standardsystem.

Læs også: Derfor gik det galt for Rejsekort: Leverandør manglede ERP-erfaring

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kim Rasmussen

Jeg vil ligesom Lis Hansen, heller ikke føle mig tryg ved at give et andet menneske mine personlige oplysninger over en telefon. Jeg ved godt at mange af oplysningerne kan findes på nettet, af de rette personer.
Men der har været en del, på det sidste, med fake opkald.

For mig er det en god grund til ikke at bruge rejsekortet, også at det ikke virker på Fyn.

 • 10
 • 0
Thomas Watts

Jeg troede ikke, Rejsekortet kunne blive mindre attraktivt... men godt gået, folkens - I har, som en god sovjetisk fabriksleder, overopfyldt jeres kvote af inkompetence.

 • 16
 • 1
Philip Grønbech

Hvordan forholder det sig hvis dankortet bliver misbrugt efter at man har oplyst ALLE data til et andet menneske, i klartekst?
Er det ikke en af skolebogs-ksemplerne på hvor banken/NETS ikke dækker evt misbrug ?

 • 21
 • 1
Jesper Lund

Jeg troede ikke, Rejsekortet kunne blive mindre attraktivt... men godt gået, folkens - I har, som en god sovjetisk fabriksleder, overopfyldt jeres kvote af inkompetence.

Nu skal vi også være fair.. Rejsekort selskabet havde vel ikke regnet med at de ville overleve indtil 2012 hvor de fleste dankort skulle udskiftes?

Og det som er påkrævet er et nærmest banebrydende udviklingsprojekt, der, hvis det lykkes, vil resultere i adskillige IT priser. Godt nok har man kunne ændret sit kreditkort nummer på Amazon siden midten af 1990'erne, meeeen rejsekortet er en offentligt IT projekt, så her gælder andre betingelser. Hvorfor gøre det nemt, når man kan gøre det besværligt for sig selv og brugerne?

 • 14
 • 0
Jesper Lund

At man skal oplyse sit kreditkortnummer til medarbejdere hos Rejsekort A/S er i virkeligheden en relativ ligegyldig detalje, når man ser på hvilke øvrige oplysninger som rejsekortselskabet indsamler om deres brugere.

Medmindre man bruger det anonyme rejsekort (som Rejsekort A/S har gjort det meget besværligt at bruge), kommer rejsekortselskabet til at kende dit samlede rejsemønster med offentlige transportmidler. Disse oplysninger ligger med CPR nummer som identifier, så de er klar til at blive misbrugt i samkøring med andre registre. Genialt, hvis man ønsker et overvågningssamfund, og det er der jo nogen som gør.

At være kunde (er man i øvrigt kunde eller produktet her?) et sådant sted, kræver ubegrænset tillid til Rejsekort A/S, reelt på niveau med at bruge Facebook (som kræver ubegrænset tillid til Facebook Inc). På den baggrund bør det ikke være noget stort problem at oplyse sit kreditkortnummer til medarbejdere hos Rejsekort A/S.

 • 4
 • 0
Bjarne Zeb Jørgensen

Korrekt, man må aldrig oplyse dette over telefonen da man ikke er klar over hvem man afleverer oplysningerne til og derved selv hæfter for evt. misbrug.
Men det er måske muligt at lægge sag an mod rejsekortet A/S for at have muliggjort misbruget, hvis det rent faktisk skete og holdes skadesfri på den måde hvis banken ikke vil holde dig skadefri?

 • 5
 • 1
Cristian Ambæk

Uprofessionelt pis firma, andet er der vist ikke at sige. Jeg ville ikke bruge det produkt, om det så kunne spare mig 20-40% på mine nuværende rejse udgifter med, den forretnings metode.

Og jeg er studerende mange tak, inden nogle klynker over at de selv er studerende og 20-40% er meget for dem.

 • 3
 • 0
Johnny Rose Larsen

Det er, ifølge min Dankort aftale, helt i orden at opgive kortnr, udløbsdato og sikkerhedskode (men IKKE pin-kode) i forbindelse med fjernsalg (internet, telefon mm.). Men selvfølgelig skal man sikre sig, i dette tilfælde, at man HAR ringet til Rejsekorts service-telefon. Alternativt kan man, hvis man er nervøs for at udlevere oplysningerne over telefonen, gå over til selv at tanke rejsekortet op når det nuværende kreditkort udløber.

 • 7
 • 0
Jørgen L. Sørensen

Når jeg betaler for nethandel oplyser jeg også kortnummer og 3-cifret kontrolkode. Derfor synes jeg ikke det lyder så slemt at give oplysningerne pr telefon --- medmindre at oplysningerne ved nethandel slet ikke kan læses af firmaet. Nogen der kan forklare hvorledes det hænger sammen? Eller give et godt link til en forklaring.

 • 2
 • 2
Erik Bruus

Føj hvor er det dumt. Hvis man nu vil skræmme flere væk fra de offentlige transportmidler, så må der da være en nemmere måde end alt dette Dankort hejs. Jeg afleverer ikke mine Dankortoplysninger til nogen, så hvad jeg skal rejse med i fremtiden tja det ved jeg ikke. Kan man dog ikke snart finde ud af at lave bare et eller andet her i Danmark der virker. mvh, Erik.

 • 1
 • 0
Anders S. Johansen

Jeg nægter at tro på at det er nødvendigt at opgive cpr-nummer for at købe en billet.

Når man kan rejse rundt i Europa, Kina, Indien, USA m.v. og købe billetter og hotelophold med kreditkort over nettet, uden cpr-nummer, så kan ingen ved sine fulde fem da forlange cpr-nummer for et periodekort til Roskilde.

Nu må de vælge, enten cpr-nummer og kreditvurdering eller kreditkortbetaling (og lade kreditkortselskabet om kreditvurderingen).

/asj

 • 0
 • 0
Frank jensen

Jeg fik skiftet mit Dankort lige efter nytår og har også et rejsekort, dette holdt naturligvis op med at virke, men der var ikke nogen hindring for at oprette en ny betaligsaftale på Rejsekorts hjemmeside efterfølgende og rejsekortet har virket siden. Dog kan Rejsekort ikke finde ud af det idet de har sendt en rykker for 300,- som jeg ikke skylder dem.

 • 1
 • 0
Lars Lundin

Korrekt, man må aldrig oplyse dette over telefonen da man ikke er klar over hvem man afleverer oplysningerne til og derved selv hæfter for evt. misbrug.
Men det er måske muligt at lægge sag an mod rejsekortet A/S for at have muliggjort misbruget, hvis det rent faktisk skete og holdes skadesfri på den måde hvis banken ikke vil holde dig skadefri?

For nogle år siden arbejdede jeg med processering af internethandel betalt med kreditkort (dog ikke dankort, men derimod AMEX, VISA og Mastercard). For de kort-typer var der et ufravigeligt krav om at sælgeren af produktet ikke måtte have mulighed for at kende de nævnte kontrolcifre. Cifrene skulle derimod indtastes i en krypteret side, der blev serveret af et af kortudstederen godkendt firma. Godkendelsensproceduren for processeringen var ret omfattende, bl.a. med logning af hvilke medarbejdere der kunne overvåge betalingstrafikken, ingen kreditkort-informationer måtte kunne lagres i klartekst, kontrolcifrene måtte ikke overhovedet ikke kunne lagres, krav til fysisk sikkerhed for processeringsgrejet, osv.

Men den slags irriterende krav kan naturligvis gå ud over omsætningen og det vil sikkert være et problem for Rejsekort A/S.

Godt at man kan klare sig med cykel og bil.

 • 9
 • 0
Christian Nobel

En ting er hele overvågningstankegangen hos rejsekortet, som kan give en hovedpine, men det her er da udtryk for at Rejsekortet ikke har styr på noget som helst.

Projektet er i milliardklassen, og alligevel så kan de ikke håndtere noget så simpelt som opdatering af kreditkortoplysninger - ting som selv små webbutikker ikke har nogen problemer med.

Og så er det det man bliver nervøs, for når de ikke kan håndtere banaliteter som dette, hvad kan de så håndtere?

 • 2
 • 0
Palle Pallesen

Hvis man tager ja-hatten på kan man efter min mening finde en positiv vinkling på den detaljerede registrering af den enkeltes rejser: bedre planlægning af den offentlige transport. I øjeblikket sker mange passageropgørelser og efterfølgende dimensionering af transportmidler på basis af mere eller mindre sofistiserede modeller og deres indbyggede antagelser.
Uden at have set data vil jeg stille mig tvivlende overfor at rejserne skulle indekseres på rene CPR-numre, det gør selv data hos Danmarks Statistik ikke.

 • 0
 • 3
Palle Pallesen

Dette kræver så ikke at rejsen er personidentificerbar.
Så den undskyldning holder ikke rigtigt.


Det kræver at man kan se hvor rejsen begynder og slutter, samt hvor evt. skift foretages. To oplysninger der er relativt vanskelige at udlede hvis ikke man kan identificere individuelle rejser.
Desuden skal "personidentificerbar" sandsynligvis tages med et gran salt da jeg tvivler på ret mange vil have adgang til oplysningerne om navn osv men blot vil blive vist et ID.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere