Rejsekort klar med check-ud-app - men du må maks. bruge den 3 gange om måneden

Rejsekort A/S har nu frigivet en app, der gør det muligt at checke ud med sit Rejsekort, hvis man har glemt at gøre det på standeren.

Den forsinkede mobil-app, der gør det muligt at checke ud med sit Rejsekort, er nu frigivet. Den skal dog på ingen måde erstatte de fysiske standere på stationerne og i busserne, understreger Rejsekort A/S.

App'en er udviklet af Trifork og er udgivet til både Android og iOS, ligesom der også er en webudgave tilgængelig.

Læs også: Rejsekort-app til glemt check ud kommer først til foråret

Rejsekort A/S slår fast, at app'en er beregnet som en nødløsning til de situationer, hvor man har glemt at checke ud. Det kan for eksempel ske, hvis man står af bussen uden at checke ud, hvilket giver problemer, fordi check-ud-standerne er monteret i busserne og ikke ved stoppestederne.

Der er derfor en række begrænsninger ved check ud fra app'en.

Man kan således maksimalt bruge den til check ud tre gange om måneden og kun op til 12 gange på et år. Samtidig tæller rejser, hvor man checker ud via app'en, ikke med i optjening af rabatter. Prisen på rejsen beregnes dog ud fra det rabattrin, man allerede har optjent.

Læs også: Trafikselskaber: Rejsekort-passagerer må selv opdage, når der er taget for meget for turen

Selve processen foregår ved, at man registrerer sit rejsekort i app'en, og hvis man har glemt at checke ud, så kan man gøre det op til fem dage senere. Hvis man først opdager det glemte check ud, når man får en besked fra Rejsekort A/S, så kan der dog være en lidt længere frist, der fremgår af beskeden.

Man skal enten selv angive, hvor rejsen er afsluttet, eller hvis man indberetter det glemte check ud med det samme, kan app'en bruge telefonens gps.

Derefter skal Rejsekort A/S beregne en pris og vurdere, om det indberettede check ud stemmer overens med de øvrige oplysninger, der er indsamlet om rejsen. Brugeren får dernæst oplyst en pris, som skal godkendes. Ellers bliver brugeren opkrævet for et glemt check ud som hidtil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (30)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Casper Hansen

Det kunne være rart hvis de forklarede årsagen til at det er nødvendigt med et max antal pr. mdr og år.

Jeg har ikke gennemskuet hvordan man kan snyde så meget, at det nødvendiggøre sådan krav.

Hvis nogen herinde kan oplyse mig, er det naturligvis lige så fint for mig :-)

 • 9
 • 0
#7 Lasse Embøl

@Henrik Pedersen: Hvor så du det i artiklen? Kan ikke helt se hvorfor jeg bliver stemt ned i min anden kommentar. Det eneste link i artiklen til noget der har med Rejsekortet at gøre, henviser til en 404..

 • 2
 • 2
#9 Find Bengtsson

Man må antage, at de har afstemt det maksimale antal udtjekninger 3/md og 12/år med antallet af gange hvor deres terminaler ikke virker eller chaufførerne har glemt at sætte off-line terminalen korrekt op. APP'en er således mest for at brugerne kan hjælpe traffikselskaberne og ikke en reel service...

 • 4
 • 2
#11 Lars Kristensen

Bare et gæt, men jeg forestiller mig at de vil undgå følgende: Check ind på København H, tag toget til Aarhus, og efter ankomst, brug app til at checke ud i Valby (eller tilsvarende station tæt på Kbh) og vupti - så har du været på en rejse med gyldig rejsehjemmel på en tur til Aarhus for 20 kr.

Jeg ved ikke om de registerer det, hvis billetten bliver tjekket af en kontrollør undervejs, men typisk tjekkes det kun én gang og som regel i starten af rejsen, så man kan jo også bare checke ud med app'en på den efterfølgende station.

 • 4
 • 0
#12 Henrik Biering Blogger

Tilfældigvis havde jeg netop glemt et checkud d. 6/6, så jeg kunne teste den ny "check udvej" funktion. Den virker dog ikke særligt gennemtænkt..

For det første: Hvorfor er muligheden ikke blot indbygget i den almindelige rejsekort webside/app, hvor den manglende udcheckning jo allerede er markeret med rødt. Hvorfor ikke bare tilføje "check udvej" linket der? Samt evt. et link i toppen til checkud fra en tur, der evt. ikke er registreret endnu. Den ny app henter alligevel brugeroplysninger fra den almindelige rejsekort app.

For det andet: På IOS starter man med at skulle finde kortnummer og har ingen "guidance" til at finde den rejse, hvor udcheckningen mangler. Først når man succesfuldt har afsluttet "Indmeldingen" af det manglende "Checkud" får man at vide at Rejsekort har modtaget den, men ikke vil behandle den før man vælger at registrere sig med Nemid. NemID-registreringen udløser så en ny "indmeldingsformular", hvor app'en har fundet den rejse, hvor checkud mangler. Så for en sikkerheds skyld udfyldte jeg også den - hvorefter jeg i systemet har 2 rapporter på det samme manglende checkud.

 • 6
 • 0
#15 Steen Thomassen
 • 1
 • 0
#25 Deleted User

Til DR udtaler Rejsekorts direktør Bjørn Wahlsten, at appen ikke skal erstatte den rigtige måde at bruge systemet på. "Derfor har vi sagt, at det her ikke må blive en let udvej til at tjekke ud."

Nej, hvorfor dog gøre det let for brugerne?

Rejsekort-app med krav om Nem-ID. Så mangler vi bare, at det hele skal ind over eBoks, så er der fuldt hus på de påtvungne løsninger. ;-)

 • 2
 • 0
#27 Andreas Larsen

Så kan jeg 3 gange om måneden, når jeg står af toget, og der ikke lige er en bus, og jeg derfor beslutter mig for at gå det sidste stykke hjem, checke ud på mobilen!

Resten af gangene skal jeg så vælge imellem at tage chancen, og enten vente eller gå tilbage til stationen for at checke ud. Eller checke ud og evt. "klippe" to gange for at kører det sidste stykke?

Og jeg skal fægte med både mobil og rejsekort? - Smart!

 • 0
 • 0
#28 Andreas Larsen

Eller når man sender sit barn afsted med bussen og de først får oplyst, at der ikke er penge nok på deres rejsekort til at komme hjem igen, når de checker ud?

... Men at have et rejsekort der ikke er tilsluttet en automatisk betalingsløsning er måske heller ikke "den rigtige måde at bruge systemet på"?

 • 0
 • 0
#30 Erik Corry

Og uden NemID er det åbenbart helt umuligt at bruge Check-Udvej.

"Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har NemID? Hvis du ikke har NemID, kan du ikke bruge Check Udvej. Alle over 15 år med dansk CPR-nummer kan bestille NemID."

Fedt for dem under 15. Man kan logge inde på "Mit Rejsekort" med brugernavn og password, men den indeholder som du siger ikke "Check Udvej".

Fra samme Rejsekort FAQ:

"Kan jeg bruge appen til mine børns rejsekort? Nej, børnene skal selv tilmelde sig appen. Det kan de, når de har deres eget NemID."

Det er da under al kritik!

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere