Rejsebureauet Orbitz: Hackere kan have fået adgang til data fra 880.000 betalingskort

Illustration: Orbitz
Et amerikansk rejsebureau er blevet hacket. Personlige informationer og kreditkortinformationer fra omkring 880.000 kreditkort er formodentlig blevet stjålet.

Det amerikanske rejsebureau Orbitz er blevet hacket. Mellem 1. januar 2016 og 22. december 2017 kan hackere have fået snablen i helt op til 880.000 betalingskortsinformationer fra en Orbitz-platform.

Det skriver TechCrunch

Der er ikke tegn på, at kodeord, pasnumre eller social security-numre er blevet tilgået. Derimod har der, mellem oktober og december 2017, formodentligt været adgang til anden data såsom navne, adresser, e-mail-adresser, fødselsdato, telefonnumre og informationer om kundens køn.

»Vi beklager dybt hændelsen og vi forpligter os til at gøre alt hvad vi kan for at beholde tilliden fra vores kunder og partnere,« skriver virksomheder i en meddelelse, hvor de også fortæller, at de tilbyder påvirkede kunder at få monitoreret deres kreditkort i et år.

Det er endnu uvist, om data er blevet trukket ud af systemet, men Orbitz udtaler, at »der ikke er fundet noget direkte bevis på, at den personlige data er downloadet fra platformen«.

Orbitz er en del af rejsegiganten Expedia, men der er intet, der tyder på, at samarbejdspartnere eller andre dele af Expedia er omfattet af sikkerhedsbristen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere