Regionerne etablerer eget it-råd

Stephanie Lose, formand for Danske Regioner. Illustration: Danske Regioner
Danske Regioner regner med at lancere regionalt it-råd inden årets udgang.

Mens alle statslige it-projekter af en vis størrelse bliver målt og vejet af eksperterne i Statens It-råd, får store it-projekter i regionerne lov at sejle deres egen sø.

Det skal dog snart være slut, og inden årets udgang regner Danske Regioner med at lancere et regionalt it-råd.

»Der er flere og flere it- og digitaliseringsprojekter på tværs af regionerne, og de har en tendens til at være ret store. Så vi mener, at det er en god idé at lade nogen kigge os over skulderen, så vi kan lære af tidligere projekter og andre brancher. Og det skal it-rådet bidrage til,« siger formand Stephanie Lose (V) til Version2's søstermedie DigiTech.

»Vi læner os i høj grad op ad de erfaringer, der har været i lignende råd i både staten og Københavns Kommune, og vi vil selvfølgelig både sparre og dele erfaringer med dem. Så vi forsøger ikke at opfinde den dybe tallerken selv.«

Klar i år

Danske regioner er p.t. i gang med at finde kandidater til rådet, og man regner med at kunne præsentere det senere på året.

Modellen bliver ifølge Stephanie Lose, at projekter med en værdi på mere end 10 millioner kroner,skal risikovurderes. I første omgang dog kun de projekter, der involverer alle regionerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Louise Klint

Modellen bliver ifølge Stephanie Lose, at projekter med en værdi på mere end 10 millioner kroner, skal risikovurderes. I første omgang dog kun de projekter, der involverer alle regionerne.

Tør man sige det… Ergo ville et projekt som Sundhedsplatformen, der godt nok har kostet mere end 10 mio., men kun dækker 2 af de fem regioner, være undtaget risikovurdering, og så er vi vist lige vidt.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere