Regionerne etablerer eget it-råd

18. juni 2019 kl. 10:232
Regionerne etablerer eget it-råd
Illustration: Danske Regioner.
Danske Regioner regner med at lancere regionalt it-råd inden årets udgang.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens alle statslige it-projekter af en vis størrelse bliver målt og vejet af eksperterne i Statens It-råd, får store it-projekter i regionerne lov at sejle deres egen sø.

Det skal dog snart være slut, og inden årets udgang regner Danske Regioner med at lancere et regionalt it-råd.

»Der er flere og flere it- og digitaliseringsprojekter på tværs af regionerne, og de har en tendens til at være ret store. Så vi mener, at det er en god idé at lade nogen kigge os over skulderen, så vi kan lære af tidligere projekter og andre brancher. Og det skal it-rådet bidrage til,« siger formand Stephanie Lose (V) til Version2's søstermedie DigiTech.

»Vi læner os i høj grad op ad de erfaringer, der har været i lignende råd i både staten og Københavns Kommune, og vi vil selvfølgelig både sparre og dele erfaringer med dem. Så vi forsøger ikke at opfinde den dybe tallerken selv.«

Klar i år

Danske regioner er p.t. i gang med at finde kandidater til rådet, og man regner med at kunne præsentere det senere på året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen bliver ifølge Stephanie Lose, at projekter med en værdi på mere end 10 millioner kroner,skal risikovurderes. I første omgang dog kun de projekter, der involverer alle regionerne.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. juni 2019 kl. 22:07

Jeg troede ellers allerede der var et i "Regionernes IT-Arkitekturråd (RITA)"

1
18. juni 2019 kl. 13:51

Modellen bliver ifølge Stephanie Lose, at projekter med en værdi på mere end 10 millioner kroner, skal risikovurderes. I første omgang dog kun de projekter, der involverer alle regionerne.

Tør man sige det… Ergo ville et projekt som Sundhedsplatformen, der godt nok har kostet mere end 10 mio., men kun dækker 2 af de fem regioner, være undtaget risikovurdering, og så er vi vist lige vidt.