40 it-medarbejdere risikerer fyring: I har forkerte kompetencer

40 it-medarbejdere i Region Midtjylland risikerer at blive fyret, fordi deres kompetencer ikke længerer svarer til de it-behov, regionen har i dag.

40 ud af Region Midtjyllands 300 it-medarbejdere risikerer en fyreseddel, fordi de ikke har de it-faglige kompetencer, som regionen har brug for i dag. Det oplyser Region Midtjylland.

»Vi får nye opgaver, som vi i dag ikke har kompetencerne til. Derfor har vi brug for at styrke vores højt specialiserede kompetencer på en række områder,« udtaler it-chef Jørn Lodahl fra Region Midtjylland til regionens hjemmeside.

Udmeldingen kommer som et hårdt slag for medarbejderne i regionens it-afdeling:

»Lige nu tror alle, de er ramt. Vi er ikke modstandere af, at vi skal være en professionel arbejdsplads, men det er en voldsom udmelding,« udtaler næstformand Connie Waldstrøm fra it-afdelingens medarbejderudvalg til hjemmesiden.

Derfor håber medarbejderne ifølge Connie Waldstrøm også, at ledelsen vil være åbne over for medarbejderne og orientere den enkelte om, hvilke kompetencer de mangler, og om de kunne have gjort noget for at efteruddanne sig.

Muligheden for at efteruddanne de it-medarbejdere, som i dag ikke har de kvalifikationer, som regionen ønsker i fremtiden, afvises imidlertid af regionen.

»Problemet er, at det ikke bare er små justeringer, der er brug for. Skulle medarbejderne opkvalificere sig gennem efteruddannelse, ville det i nogle tilfælde svare til at en profil fra generalist til højt specialiseret medarbejder, og den uddannelsesopgave kan vi ikke magte,« udtaler Jørn Lodahl til hjemmesiden.

Ifølge Region Midtjylland skal it-afdelingen fremover kunne stå mere for udvikling af selvbetjeningsløsninger og implementering af eksempelvis telemedicin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Det er da sørgeligt, at tendensen til at smide ud og købe nyt også i den grad har bredt sig til arbejdsmarkedet. For mig lyder det, som om ledelsen overhovedet ikke har været sin opgave voksen - man har ikke haft den korrekte rekrutteringsprofil, og man har ikke i tide sørget for den nødvendige efteruddannelse. Men som altid (næsten) er det medarbejderne der må undgælde for ledelsens inkompetance ... ikke de ansvarlige ledere.

 • 4
 • 0
#2 Lars Hansen

Jeg synes du strammer den lidt Jan. IT er et kæmpestort område, og bare fordi du er "IT mand", er det ikke ensbetydende med, at du kan løfte alle former for ansvar.

De fleste over en given alder har familier og andet at tage sig til, og den investering i både tid og økonomi det er, at omforme en driftsmand til udvikler (på datalog niveau), er nok mere end almindeligt vanskelig.

Jeg mener, det er jo ikke en maskinarbejder der skal lære at betjene en ny maskine og følge et sæt simple procedurer.

Selvfølgelig har arbejdsgiveren et ansvar for at hjælpe efteruddannelse og andet på vej, men med IT vil det meste af det ansvar i sidste ende alligevel ligge hos medarbejderen. Det mener jeg nærmest er en del af jobbeskrivelsen, fordi ting udvikler sig hurtigere end indenfor VVS.

Det jeg egentlig vil frem til er, at bare fordi noget hedder "IT" til at begynde med, og har hjemme i "IT Afdelingen", behøver det ikke at være de samme profiler man har at gøre med. Har man brug for andre profiler, og er det ikke sådan lige til, at finde disse igennem intern rekruttering og uddannelse, er det vel fair nok, at man prioriterer anderledes?

Mvh.

Lars

 • 1
 • 1
#3 Deleted User

Jamen selvfølgelig. Jeg påstår heller ikke, at 2 og 5 er lige. Hvad jeg derimod siger, er, at den slags tilpasninger, som nu vælter ind over regionen i form af fyringer BURDE være forberedt for lang tid siden. Jeg går da ikke ud fra, at det er kommet som en overraskelse for ledelsen, at der er de behov, der er. Hvorfor har man så ikke tidligere justeret rekrutteringen? Hvorfor har man ikke justeret efteruddannelsen? Hvorfor har man ikke forsøgt løbende at gøre noget for at kunne møde de aktuelle krav? I stedet vælger man så at hælde et stort antal medarbejdere ud af vinduet for derefter at gå i gang med at ansætte andre. Det kan kun betegnes som "kassér og køb nyt".

 • 2
 • 0
#4 Lars Hansen

Hvorfor har man så ikke tidligere justeret rekrutteringen? Hvorfor har man ikke justeret efteruddannelsen? Hvorfor har man ikke forsøgt løbende at gøre noget for at kunne møde de aktuelle krav?

Hvor har vi det fra, at det ikke i noget omfang, er forsøgt? Der står ikke så meget om det i artiklen.

Igen, det er ikke det nemmeste, at omforme en driftsmand til datalog/it ingeniør, samtidigt med driftsmanden passer dit 37t/uge job & familie. Medmindre da man arbejder med overkapacitet, og kan lade den uddannelse foregå i arbejdstiden. Nu ved jeg ikke engang, om det her er scenariet, men jeg gætter på, at det forholder sig sådan.

Spørgsmålet er vel egentlig i hvilket omfang arbejdsgiver skal uddanne sine medarbejdere. Små hurtigere uddannelser, måske i forbindelse med konkrete projekter er vel normen, og sådan som jeg ser det, også mest rimeligt. Der er man dog stadig bundet af hvilket arbejdsindhold man i forvejen beskæftiger sig med.

Folk er forskellige, IT geniet kan fint uddanne sig selv "on the fly", men for mange af os mellembegavede mennesker, ville det måske være smartest at kunne slå over på deltid og køre noget målrettet uddannelse ved siden af sit job - fra tid til anden. En god arbejdsgiver vil give plads til det, men det er ultimativt stadigt op til den enkelte.

 • 0
 • 0
#5 Peter Nilsson

Med den holdning så vil Regionerne da skræmme evt. fremtidige it-medarbejdere væk for at søge hos dem når markedet for arbejdskraft vender til medarbejdernes fordel. Vi skal kun få år tilbage før IT-arbejdskraft var så efterspurgt (alle kompertanceområder) så man skulle være yderst kreativ og attraktiv før folk gad spilde deres tid med en ansøgning. Tro mig, de tider vender tilbage når recessionen er overstået og så er der nogle som kan huske hvordan staten behandlede deres IT-ansatte og tænke at det måske ikke er så tryg en arbejdsplads som man troede....så må staten betale ved kasse et hvis de skal have medarbejdere og det kan de slet ikke konkurrere med når det private vågner op til kampen om medarbejderne igen.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere