Region Syddanmark hemmeligholdt læk af 500.000 CPR-numre: »Umuligt eller vanskeligt at underrette borgere«
Region Syddanmark havde ikke intentioner om at oplyse berørte borgere om, at deres CPR-numre, navne og hjerteoplysninger lå frit tilgængelige for tusindvis af regionens ansatte.
Det drejer sig om borgere, der var patienter på Lillebælt Sygehus mellem 2018 og 2013.
Det skriver Ekstra Bladet.
Ifølge Region Syddanmark ville det være »umuligt eller uforholdsmæssigt vanskeligt at underrette de berørte personer«, hvorfor ingen af de over 500.000 borgere blev informeret om deres blottede oplysninger.
Det fortæller regionen i anmeldelsen til Datatilsynet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.
Lægelig direktør Mads Koch Hansen på Sygehus Lillebælt mener ikke, at de 26.000 ansatte, der havde adgang til de berørte borgeres oplysninger, kunne finde på at misbruge disse oplysninger.
Han vurderer, at oplysningerne ikke ville kunne bruges til onde gerninger.
»Der er ikke nogen stor risiko for, at nogen med onde hensigter kan gå ind og bruge det her til noget helst, fordi det er meget svært at finde ud af, hvad man skal kunne med det,« siger Mads Koch Hansen til Ekstra Bladet.
Men flere eksperter, som Ekstra Bladet har talt med, deler ikke denne holdning.
De fremhæver eksempelvis muligheden for at tage et kviklån i en anden persons navn som en af de mulige konsekvenser ved, at ens CPR-nummer falder i de forkerte hænder.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.