Region Syddanmark: Antallet af virtuelle lægebesøg stiger voldsomt

Illustration: Andrei_R, BigStock
»Video-konsultationer får hverdagen til at hænge sammen,« lyder det fra praktiserende læge.

På få uger er antallet af videokonsultationer mellem syddanske læger og patienter steget voldsomt, lyder det i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Regionen har har etableret en teknisk løsning, der gør det muligt for læger, fysioterapeuter og kiropraktorer at se patienterne på video via mobiltelefonen.

Efter regeringen lukkede store dele af Danmark ned midt i marts, har lægevagten i Region Syddanmark gennemført 5.000 videokonsultationer, mens de praktiserende læger i regionen har haft omkring 2.600 konsultationer via video.

Foreløbig er der tale om en envejs-videokonsultation, hvor behandleren kan se patienten, men hvor patienten kun kan høre behandleren, men ifølge Region Syddanmark virker det, og løsningen bliver brugt flittigt.

Læs også: Digital corona-test skal aflaste presset på Akuttelefonen 1813

En af de praktiserende læger, der er begyndt at se patienterne over video, er Christian Tørring, der er praktiserende læge i Odense og IT-vagtchef for lægevagten i Region Syddanmark.

»Video-konsultationer får hverdagen til at hænge sammen. Det kan aldrig blive en erstatning for en egentlig konsultation, men i disse corona-tider er det et rigtig fint supplement. Det er meget nemt at have med at gøre, og jeg har fået mange positive tilkendegivelser over, hvor godt det fungerer,« siger han.

Praktisk foregår det ved, at behandleren sender patienten en SMS med et link, som patienten skal benytte i forbindelse med konsultationen.

Kort tid efter Region Syddanmark lancerede muligheden for videokonsultation har de praktiserende læger etableret en anden mulighed for videokonsultationer gennem MinLæge-app’en. Her er der dog tale om en to-vejs-løsning, hvor patienten også kan se lægen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere