Region Sjælland: »Sundhedsplatformen vil fungere mere stabilt under en storkonflikt«

Illustration: Region Sjælland
Ender det med storkonflikt og senere lockout, vil det betyde færre medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjællands it-afdelinger. Men når udviklingsarbejdet går i stå, vil platformen fungere mere stabilt, lyder det fra IT-direktør.

Der bliver stille i it-afdelingerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland, hvis en varslet storkonflikt om de offentlige overenskomster bliver en realitet fra 4. april.

162 HK-medlemmer vil være omfattet af en strejke i Region Hovedstadens it-afdeling, CIM, mens cirka 100 HK-medlemmer i Koncern IT i Region Sjælland - svarende til halvdelen af afdelingen - vil gå hjem under en konflikt. Det skriver Sjællandske.

»Vi håber ikke, det sker. Men kommer det til en arbejdsnedlæggelse, vil det selvfølgelig give udfordringer for alle områder i Region Sjælland. Det gælder eksempelvis nedbrud, og når computere går i stykker. Men det betyder selvfølgelig også, at Sundhedsplatformen vil blive udfordret,« siger hun til Sjællandske.

Resten af medarbejderne er enten medlemmer af Dansk Metal, tjenestemænd eller ikke medlem af en fagforening.

Uvis lockout-situation

I hvilket omfang det vil ramme afdelingerne er lige nu uklart, da det ifølge it-direktør i Region Sjælland Per Buchwaldt vil afhænge af forhandlinger mellem arbejdsgivere og fagforbund i Danske Regioners regi.

»Man skal have klarlagt, hvilke områder der må berøres og ikke berøres. Men jeg forventer da, at man sikrer, at Sundhedsplatformen opretholdes og er kørende. Men alle tiltag og initiativer til forbedringer og udvikling vil gå i stå. Det er en udfordring. Men det betyder samtidig, at Sundhedsplatformen vil fungere mere stabilt under en konflikt, simpelthen fordi der ikke arbejdes og ændres på den,« siger Per Buchwaldt til Sjællandske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Bjarne Nielsen

Er det normalt?

Jeg har mødt driftsfolk, som helt alvorligt (og med et venligt glimt i øjet), gav udtryk for, at den største trussel imod systemernes stabilitet var os udviklere.

Som en af dem sagde, da jeg tilbød at rette en fejl: nej tak, den fejl kender jeg, og den ved jeg, hvordan jeg skal undgå - hvis først du retter i systemet, så risikerer jeg andre fejl, som jeg først skal opdage og lære at kende!

Jeg vil godt indrømme, at jeg umiddelbart var stødt på hele udviklergruppens vegne, for vi fik ellers anerkendelse for den leverede kvalitet - men efter at have tænkt over det, så er der noget om det: det system, som man holder fingrene fra, er ofte det mest stabile.

Det er sikkert også en faktor, at systemerne kommer til at køre på en brøkdel af den dimensionerede kapacitet.

  • 3
  • 0
#10 Jesper Jepsen

Jo færre brugere der er på systemet jo færre fejl kan de lave og jo mindre sætter de systemet til at skulle gøre. Ved at fjerne den mest besværlige komponent nemlig brugerne så bliver systemet mere stabilt. Desuden jo færre der melder fejl og jo færre de er til at rette dem jo mere stabilit vil systemet se ud til at være for jo færre fejl og rettelser jo mere stabilt må det jo være... Så det optimale for at få sundhedsplatformen til at være 100% stabil er ingen brugere og ingen udviklere/drift folk .. ;)

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere